You are here:

A contribuit la formarea lui Florin Niţă, iar acum i-a dezvăluit povestea: "A avut o copilărie grea. Pentru el nu există alcool" | EXCLUSIV

A contribuit la formarea lui Florin Niţă, iar acum i-a dezvăluit povestea: "A avut o copilărie grea. Pentru el nu există alcool" | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Florin Niţă a fost titularul naţionalei României la prima partidă a "tricolorilor" de la EURO 2024. Florin Tene, fostul portar al celor de la Steaua Bucureşti, a povestit detalii din cariera şi copilăria titularului echipei naţionale.

Niţă a primit responsabilitatea de a apăra poarta României la partida cu Ucraina, partida de debut la EURO 2024. Unul dintre oamenii din fotbal care au contribuit la formarea portarului celor de la Gaziantep.

Fostul antrenor cu portarii de la Steaua, chiar în perioada în care Niţă era rezerva lui Ciprian Tătăruşanu la formaţia "roş-albastră" a povestit despre începutul colaborării cu portarul în vârstă de 36 de ani.

Florin Tene: "Dădea noroc cu un pahar de apă. Nu fumează, nu bea, nu pierde nopţi"

"Am fost printre oamenii care au contribuit la formarea lui. Este un băiat pe care-l iubim foarte mult. Îl cunosc de foarte mulţi ani. Este un băiat care m-a impresionat, viaţă pe care a dus-o şi a avut-o de copil. M-a impresionat la lacrimi. Mi-a plăcut caracterul lui, sufletul lui.

M-am văzut puţin şi pe mine când îl priveam pe el. A avut o copilărie grea, este un băiat care a muncit şi munceşte enorm. Nu am mai întâlnit aşa ceva. Relaţia dintre noi s-a apropiat, avem aceeaşi chimie şi de asta am rămas apropiaţi.

Prima întălnire cu el, el mi-a povestit-o. Eu venind din Turcia de la Karabuc, venind la Steaua, mi-a spus: <<Nea Florine, prima întălnire cu dumneata a fost că am stat în spatele porţii şi ţi-am urmărit orice plonjon. Felul cum mergeai, felul cum ieşeai pe centrări felul cum alergai.

De atunci pentru mine ai fost un model>>. După aia noi ne-am apropiat foarte mult fiindcă l-am cunoscut foarte bine. Când a venit la Steaua , portarul numărul unu era Tătăruşanu. Cu Tătăruşanu în echipa, Niţa, în acel an, a jucat şapte meciuri. El îmi spunea: <<Nea Florine, daca reuşesc să joc un meci la Steaua mi-am indeplinit visul de copil>>. A jucat şapte meciuri, ne-a impresionat pe toţi prin ambiţie şi muncă", a declarat Florin Tene, pentru Orange Sport.

Florin Tene a menţionat şi un detaliu important despre viaţa lui Florin Niţă, decizia acestuia de a nu consuma alcool.

"La petreceri am fost împreună. Este un băiat care, credeţi-mă, nu bea un pahar de bere. Pentru el alcool-ul nu există. Băieţii din jurul lui în perioada în care eram la Steaua, Chipciu, Pintili, îi spuneau, <<băi, Florine, hai să dam noroc cu un pahar de vin>>. El dădea noroc cu un pahar de apă plată. Alcoolul nu exista. Nu fumează, nu bea, nu pierde nopţi. E un model din toate punctele de vedere.", a mai spus Tene.

Afla mai multe despre: echipa nationalaflorin teneflorin nitaromaniaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare