Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Răducioiu şi marele regret al carierei: retragerea timpurie din naţionala României. ”Puteam să fiu şi eu lângă Hagi sau chiar să-l depăşesc” | EXCLUSIV

Florin Răducioiu şi marele regret al carierei: retragerea timpurie din naţionala României. ”Puteam să fiu şi eu lângă Hagi sau chiar să-l depăşesc” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Florin Răducioiu (53 de ani) este unul dintre numele de referinţă ale fotbalului românesc. Fostul mare atacant a făcut parte din ”Generaţia de Aur” din anii 90, dar unul dintre marile sale regrete din cariera de fotbalist este legat de echipa naţională a României.

Ce regretă cel mai mult Răducioiu când vine vorba de naţionala României: ”Eram la maturitate”

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Florin Răducioiu a fost invitat special la emisiunea ”SportCast cu Sile”, alături de moderatorul Tudor Silviu Samuilă.

Iar printre numeroasele subiecte abordate din cariera fostului mare atacant se numără şi cel legat de naţionala României.

Răducioiu a debutat în tricoul primei reprezentative la 25 aprilie 1990, cu doar câteva luni înainte de Coppa del Mondo Italia 90, unde a şi jucat.

Pe urmă, a făcut parte din colosala generaţie a ”tricolorilor” de la Mondialul american din 1994, care a fost la un pas de semifinale, el marcând patru goluri la turneul de peste Atlantic.

Dar s-a retras la doar 26 de ani, prematur, după EURO 1996, unde România nu a reuşit să depăşească faza grupelor. A lăsat în spate, ca moştenire în tricoul echipei naţionale, 21 de goluri marcate în 40 de meciuri.

Iar, în prezent, Florin Răducioiu recunoaşte că s-a retras prea devreme de la naţională, lucru pe care îl regretă cu desăvârşire şi a explicat de ce a luat această decizie drastică în cariera sa.

”Am simţit că ceva nu mai e în regulă”

Cu o medie de aproape un gol pe meci şi cu ani buni în faţă de jucat, "Marele blond” are tot dreptul să creadă că ar fi putut să ajungă la recordul de goluri la naţionala României, 35, record deţinut de Gică Hagi (125 de meciuri) şi Adi Mutu (77).

”M-am retras (n.r. de la naţională) pentru că n-am mai vrut să... venea noul val de jucători. Aveam 26 de ani. Eram la maturitate. Am două-trei motive. Unul dintre ele e că îl lăsasem pe Giovanni (n.r. Becali). M-am certat cu el şi îmi luasem un alt manager (n.r. impresar), pe Beppe Bonetto. Era din Torino şi avea mulţi jucători de la Juventus.

M-am certat cu Nelu (n.r. Ioan Becali) un pic. Am simţit că ceva nu mai e în regulă în jurul meu şi că îmi pierd locul. Sunt recunoscător lui Nelu pentru ce a făcut pentru mine. În şapte-opt ani cât am colaborat cu el, m-a ajutat foarte mult. (n.r. Când s-a închis contractul, ai simţit că ţi s-a închis poarta la naţională?) Da, cred că asta am simţit şi am zis să mă dau deoparte. Deşi acum îmi pare chiar foarte rău.

”Acesta a fost un defect de-al meu”

Trebuia să mă bat, să-mi revin, să-mi recâştig tricoul de titular. Venea noul val, Adi Ilie şi Vio Moldovan, care jucau foarte bine în acei ani, dar eu nu trebuia să cedez. Acesta a fost un defect de-al meu. Nu am avut acea forţă de caracter, de tărie morală mai mare, ca să nu cedez.

Pentru că acum îmi pare rău. Mă uit şi eu, am dat 21 de goluri în 40 de meciuri. Puteam să fiu şi eu lângă Hagi (n.r. la numărul de goluri marcate la naţională) sau chiar să-l depăşesc.

Un alt motiv e că nu prea mai eram în formă. Mă transferasem la West Ham, dar am avut ceva probleme acolo şi m-am întors la Espanyol. Puteam să... încă eram în formă.

”Mă aşteptam ca Nea Puiu să vorbească mai mult cu mine”

De la Nea Puiu mă aşteptam poate la mai multă interacţiune cu el, să vorbesc mai mult cu el, nu am avut posibilitatea. Probabil că relaţiile noastre s-au răcit şi mă aşteptam din partea lui la mai multă înţelegere şi să vorbească mai mult cu mine, ceea ce nu cred că s-a întâmplat.

Dar probabil că este consecinţa hotărârii pe care am luat-o de a schimba agentul. Nelu Becali a fost pentru mine un punct de reper important în ceea ce priveşte realizarea contractelor pe care le-am făcut şi nu numai. Dar aşa am simţit eu”, a declarat Răducioiu, în cadrul ”SportCast cu Sile”, de la Orange Sport.

Afla mai multe despre: florin raducioiugica hagiechipa nationalaromaniageneratia de aursportcast cu sile 

viewscnt
Articole similare