Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Talpan, atac direct: ”Becali demonstrează că unicul său scop este furtul de identitate. Echipa ta nu s-a născut în Ghencea, ci în judeţul Ilfov!”

Florin Talpan, atac direct: ”Becali demonstrează că unicul său scop este furtul de identitate. Echipa ta nu s-a născut în Ghencea, ci în judeţul Ilfov!”

Steaua

Comentarii

FCSB a primit un răspuns pozitiv de la MApN pentru închirierea stadionului Steaua, în vederea găzduirii meciului cu Dinamo în Ghencea, fapt care a dus la mai multe atacuri între cele două echipe roş-albastre.

FCSB a primit, după lungi demersuri, dreptul de a găzdui meciuri pe noua arenă din Ghencea, casa celor de la CSA Steaua, cu ocazia derby-ului cu Dinamo.

Totuşi, aşa cum era de aşteptat, această decizie a provocat o serie de atacuri între conducerea FCSB-ului şi cea a Clubului Sportiv al Armatei.

Florin Talpan, atac direct: ”Becali demonstrează că unicul său scop este furtul de identitate. Echipa ta nu s-a născut în Ghencea, ci în judeţul Ilfov!”

După câteva replici lansate la adresa lui Mihai Stoica, preşedintele Consiliului de Administraţie al FCSB, Florin Talpan, juristul CSA Steaua, şi-a îndreptat atenţia şi spre Gigi Becali, pe care îl acuză că, prin acţiunile sale, încearcă să ”fure identitatea” clubului din Liga 2.

”Becali demonstrează, încă o dată, că unicul său scop este furtul de identitate. ‘Steaua e a mea. FCSB e Steaua. Aici s-a născut echipa mea. Ghencea e casa mea’.

Prin declaraţia sa, patronul FCSB încalcă şi sfidează public toate deciziile pronunţate de instanţele de judecată, decizii prin care s-a stabilit, definitiv şi irevocabil, faptul că societatea FCSB înfiinţată în judeţul Ilfov, în anul 2003, a folosit ilegal numele şi marca Steaua Bucureşti.

Nu înţelegem cum politicul poate încuraja acest furt de identitate? Cum politicul ordonă semnarea unor acte ilegale?

Instanţa a decis: ‘Interzice pârâtei SC Fotbal Club FCSB SA să folosească semnele „Steaua”, „Steaua Bucureşti”, sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive’.

Decizia Înaltei Curti de Casatie şi Justitie în dosarul Marca Steaua: Prin adresa nr. 54 din 15.01.2004, SC FC FCSB SA i-a solicitat reclamantului CSA Steaua consimţământul la înregistrarea mărcii (…) constând din denumirea Steaua Bucureşti cu element figurativ, culori revendicate roşu, galben, albastru, alb.

Prin adresa nr. 1024 din 19.04.2004 reclamantul CSA Steaua şi-a exprimat refuzul la înregistrarea mărcii în cauză pe numele pârâtei FC FCSB. (…) În ciuda acestui refuz, marca supusă procedurii anulării pentru rea credinţă a fost înregistrată (…) pe numele SC FC FCSB SA.

Pârâta FC FCSB cunoştea că nu are niciun drept asupra acestei mărci, cât şi gradul de cunoaştere a acesteia în rândul publicului larg, dobândit, în special, datorită performanţelor echipei de fotbal, si anume câştigarea Cupei Campionilor Europeni în anul 1986 si a Super Cupei Europei în anul 1987.

Dat fiind faptul că marca reclamantului (CSA Steaua) era notorie, acest mod de a proceda reprezintă un indiciu în sensul că obiectivul (FC FCSB) … a fost acela de a beneficia în mod nejustificat de acest renume.

Reclamanta CSA Steaua Bucureşti nu a transferat şi nu a renunţat niciodată în favoarea Asociaţiei non-profit la numele utilizat sau la semnul ce face obiectul mărcii 026915 Steaua Bucureşti înregistrată încă din anul 1996.

Doar în cazul în care patrimoniul titularului mărcii este transmis în totalitatea sa, această transmitere are ca efect şi transferul drepturilor cu privire la marcă. Or, prin Protocolul încheiat, în 1999, Asociaţia non-profit a primit, în esenţă, dreptul de a folosi gratuit anumite spaţii, au fost detaşaţi la aceasta angajaţii fostei secţii de fotbal profesionist (…) nefiind vorba despre transferul patrimoniului reclamantului CSA Steaua la Asociaţia non-profit’.

Nu, domnule Becali! Steaua nu este a voastră şi nu va fi niciodată! Echipa ta nu s-a născut în Ghencea ci în judeţul Ilfov! Casa noastră nu va fi niciodată a ta! Ghencea este casa Stelei şi nu vei fi niciodată primit în ea!”, a scris Florin Talpan, pe Facebook.

Afla mai multe despre: fcsbcsa steauafcsb csaghenceaflorin talpangigi becali 

viewscnt
Articole similare