Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalistul FCSB-ului, pierdut de naţionala României în favoarea selecţionatei Moldovei! Ce l-a determinat să ”schimbe” ţara

Fotbalistul FCSB-ului, pierdut de naţionala României în favoarea selecţionatei Moldovei! Ce l-a determinat să ”schimbe” ţaragalerie foto

FCSB

Comentarii

Cătălin Sajin, un jucător de 17 ani deţinut de FCSB, a dat curs convocării la naţionala U19 a Moldovei, după ce nu fusese chemat la selecţionata României.

Odată cu deschiderea bazei de antrenamente din Berceni şi reînfiinţarea academiei, FCSB a reuşit să devină unul dintre cluburile din România care dezvoltă cei mai promiţători jucători.

Loturile de juniori ale formaţiei roş-albastră au oferit în ultimii ani jucători precum Ovidiu Perianu, Alexandru Musi sau Ianis Stoica, fiecare dintre aceştia făcând deja pasul la prima echipă.

Dacă la începutul ”mandatului” său la FCSB Gigi Becali era dispus să plătească sume importante pentru jucători experimentaţi, latifundiarul şi-a schimbat acum filozofia.

Echipa pregătită de Toni Petrea are unul dintre cele mai tinere loturi din Liga 1, iar FCSB se remarcă des prin şansele oferite juniorilor.

Aşadar, este firesc că mulţi dintre jucătorii de la echipele de juniori ale formaţiei roş-albastră sunt convocaţi la loturile mici ale României.

Fotbalistul FCSB-ului, pierdut de naţionala României în favoarea selecţionatei Moldovei

Însă unul dintre aceştia a decis să îşi ”schimbe” naţionalitatea în urma ultimei runde de convocări.

Cătălin Sajin, jucător de 17 ani, a reprezentat până acum România la loturile de juniori, însă a ratat convocarea la U19, fiind în schimb chemat de Moldova.

Fostul decar al selecţionatei noastre U16, având dublă naţionalitate, a dat curs convocării la cantonamentul de pregătire al selecţionatei de juniori a Moldovei, întrucât nu a mai prins naţionala României din 2019.

În ciuda acestui lucru, Sajin ar putea reveni în naţionala României la nivel de seniori, în cazul în care se dezvoltă într-un jucător de valoare, care ne-ar putea fi de folos.

Dacă evoluează pentru Moldova doar la juniori, sau în maxim două partide la seniori până la 21 de ani, Sajin încă poate alege să reprezinte altă naţională.

În prezent, mijlocaşul ofensiv evoluează în Liga Elitelor alături de echipa de juniori a FCSB-ului, însă nu a apucat să debuteze la formaţia mare.

Până să ajungă la echipa din Berceni, Cătălin Sajin mai jucase în culorile lui Dacia Chişinău, Sport Team Bucureşti şi Rapid.

Afla mai multe despre: cătălin sajin 

viewscnt
Articole similare