Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gabi Torje, mesaj puternic despre vaccinare: ”Dacă voiau să ne omoare, dădeau o bombă ca la Hiroshima şi Nagasaki”

Gabi Torje, mesaj puternic despre vaccinare: ”Dacă voiau să ne omoare, dădeau o bombă ca la Hiroshima şi Nagasaki”

Dinamo București

Comentarii

Gabi Torje a transmis un mesaj puternic de susţinere a campaniei de vaccinare, în contextul în care România se confruntă cu o situaţie extrem de gravă din cauza pandemiei de coronavirus.

România are printre cele mai mici rate de vaccinare din lume, ceva mai mult de 30% şi, drept urmare, valul de coronavirus ne-a lovit din plin. Doar în ultimele 24 de ore au decedat nu mai puţin de 356 de persoane din cauza infectării cu virusul COVID-19.

Secţiile de terapie intensivă nu mai fac faţă şi situaţia devine tot mai alarmantă, pe fondul ratei mici de vaccinare. În tot acest context, Gabi Torje a transmis un mesaj puternic pentru a îndemna la vaccinare.

Mesajul lui Gabi Torje despre vaccinare: ”Nimic nu e făcut să ne omoare”

Mijlocaşul lui Dinamo recunoaşte că s-a vaccinat recent şi are un mesaj pentru care încă au îndoieli sau cred în teoriile conspiraţiei. Gabi Torje oferă ţările occidentale drept exemplu, unde rata de mortalitate, dar şi cea de infectare sunt mult mai mici decât în România.

Jucătorul în vârstă de 31 de ani are un mesaj şi pentru cei care cred în conspiraţii şi spune că, dacă cineva şi-ar fi propus să reducă populaţia lumii, ar fi apelat la metode mult mai eficiente:

”Fiecare alege ceea ce vrea să facă, însă trebuie să ne gândim că avem familii care pot fi afectate de acest lucru. Eu personal m-am vaccinat de curând.

Nu am fost de acord, nu că nu am fost de acord, am zis că oricum va trece lucrul acesta, însă nu cred că toată Europa de Vest şi tot ceea ce înseamnă ţările nordice sunt oameni nebuni că s-au vaccinat 90 la sută, 95 la sută.

Şi au 70 la sută mai puţine cazuri decât România. Cred că nimic nu e făcut să ne omoare, că dacă voiau să ne omoare, dădeau o bombă ca la Hiroshima şi ca la Nagasaki şi dispăream de pe faţa pământului. Nu mai stăteau să ne chinuie 7 ani”, a declarat Gabi Torje.

Rată mică de vaccinare şi la Dinamo

Situaţia echipelor româneşti nu diferă foarte mult de cea din România. Iuliu Mureşan, conducător la Dinamo, recunoaşte că rata de vaccinare în cadrul clubului este foarte scăzută, dar speră ca lucrurile să se schimbe în pauza impusă de meciurile echipei naţionale:

”Din păcate, nu avem foarte mulţi vaccinaţi, parcă 11 jucători şi din staff sunt vaccinaţi. Avem vreo 17 vaccinaţi. De exemplu, eu mi-am făcut şi doza 3 în prima zi când s-a putut. O să mai am o discuţie cu jucătorii, dar sigur că acum nu puteam să îi trimit la vaccinare înaintea meciului cu Rapid, că pot să fie reacţii adverse.

Eu o să insist ca măcar în pauza aceea care va fi după 7 noiembrie (n.r. pauză impusă de meciurile internaţionale), deci peste două săptămâni, aproximativ, cât mai mulţi jucători să se vaccineze”, a declarat Iuliu Mureşan pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: gabi torje 

viewscnt
Articole similare