Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gafa colosală a lui Eduard Novak în mesajul de felicitare pentru David Popovici. Cum s-a scuzat: ”Nu eu postez, nu eu traduc”

Gafa colosală a lui Eduard Novak în mesajul de felicitare pentru David Popovici. Cum s-a scuzat: ”Nu eu postez, nu eu traduc”galerie foto

Sporturi

Comentarii

Eduard Novak a transmis şi el felicitări lui David Popovici, după ce acesta a devenit campion mondial la proba de 200 de metri liber.

Ministrul Tineretului şi Sportului a scris un mesaj de felicitare în mediul online, adresat medaliatului cu aur de la Budapesta, atât în limba română, cât şi în limba maghiară.

Totuşi, un fost jurnalist a sesizat că a fost o eroare de traducere între cele două variante postate de cel care conduce sportul românesc.

Gafa colosală a lui Eduard Novak în mesajul de felicitare pentru David Popovici. Cum s-a scuzat Ministrul Sportului

Diferenţa în cauză se referă la sintagma ”Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui şi i-au dat putere!”, care în limba maghiară a fost tradusă astfel: ”Toate gândurile noastre i-au dat putere azi!”.

Eduard Novak, etnic maghiar, s-a scuzat, în direct, invocând faptul că nu el se ocupă de traducerea textelor pe pagina sa de Facebook.

”Nu eu postez, nu eu traduc. Probabil cine a tradus a crezut că sună mai bine aşa. Vă rog, nu mai speculaţi, că nu are sens”, s-a apărat Novak, la Pro Arena.

Mesajul în limba română a lui Eduard Novak pentru David Popovici

”Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui şi i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. I-am transmis felicitările mele şi cât de mândri suntem de el! Mulţumim, David!

Felicitări, abia ai început să scrii istorie în nataţie! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări şi celor care îţi sunt aproape şi te ajută să zbori”, a transmis Eduard Novak pe Facebook.

Eduard Novak a mai fost protagonistul unui episod similar, în urmă cu o lună, atunci când a fost provocat să fredoneze imnul României, dar a amuţit

Momentul a avut loc după ce la Campionatului Mondial de hochei pe gheaţă de la Ljubljana, galeria a cântat imnul secuiesc, iar jucătorii de etnie maghiară din naţionala României s-au alăturat fanilor.

Afla mai multe despre: eduard novakdavid popovici 

viewscnt
Articole similare