Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gareth Southgate, adio naţionalei Angliei? Dintre ei 5 se va alege noul selecţioner

Gareth Southgate, adio naţionalei Angliei? Dintre ei 5 se va alege noul selecţioner

Cupa Mondială

Comentarii

Postul lui Gareth Southgate (52 de ani) la conducerea băncii tehnice a naţionalei Angliei se clatină serios după încă un turneu final încheiat fără un trofeu, iar presa engleză a lansat deja câteva variante de posibili înlocuitori pentru acesta. Aşa cum era de aşteptat, numele sunt de top.

Gareth Southgate este selecţionerul Angliei din septembrie 2016, atunci când a preluat-o după Campionatul European din Franţa.

Primul turneu final a fost de Campionat Mondial, în Rusia 2018. Rezultatul a fost locul patru.

La Euro 2020, cu toate că a disputat toate meciurile pe teren propriu, pe Wembley, din Londra, Anglia a ajuns doar până în finală, pierdută în faţa Italiei, la penalty-uri.

În sfârşit, la Mondialul 2022, reprezentativa ”Three Lions” s-a oprit în sferturi, după ce a pierdut duelul cu Franţa (1-2).

Gareth Southgate, adio naţionalei Angliei? Dintre ei 5 se va alege noul selecţioner

Astfel, Gareth Southgate se poate recunoaşte înfrânt şi l-ar tenta gândul demisiei din scaunul pe care îl ocupă de şase ani, conform presei britanice.

Cu toate că a primit încrederea necondiţionată a lui Alan Shearar, Southgate ar urma să aibă o discuţie finală cu Federaţia Engleză de Fotbal în următoarele zile,

Potrivit fourfourtwo.com, oficialii englezi iau în calcul cinci variante pentru postul de selecţioner, în cazul despărţirii de Gareth Southgate.

Cele cinci nume de posibili înlocuitori pentru Gareth Southgate:

  • Mauricio Pochettino (fără angajament după despărţirea de PSG)
  • Thomas Tuchel (liber de contract după despărţirea de Chelsea)
  • Brendan Rogers (Leicester City)
  • Eddie Howe (Newcastle)
  • Graham Potter (Chelsea)

Dintre aceştia, doar doi sunt englezi: Eddie Howe şi Graham Potter. Mai sunt un nord-irlandez (Brendan Rogers), un neamţ (Thomas Tuchel) şi un argentinian (Mauricio Pochettino). Toţi cei cinci au un lucru comun: au antrenat - sau încă antrenează - în Premier League.

Gareth Southgate mai are contract cu Federaţia engleză pentru postul de selecţioner până în decembrie 2024.

Afla mai multe despre: southgateanglia 

viewscnt
Articole similare