You are here:

Englezii mai au o problemă după eliminarea de la Cupa Mondială! Medicii se tem că fanii revin acasă din Qatar cu o boală mai periculoasă decât Covid-19

Englezii mai au o problemă după eliminarea de la Cupa Mondială! Medicii se tem că fanii revin acasă din Qatar cu o boală mai periculoasă decât Covid-19

Diverse

Comentarii

Agenţia pentru Securitatea Sănătăţii din Marea Britanie (UKHSA) le-a transmis medicilor să aibă grijă de persoanele care suferă de dificultăţi de respiraţie şi febră. Aceştia se tem că gripa cămilei (MERS) s-ar putea răspândi odată cu sosirea englezilor de la Cupa Mondială din Qatar.

Medicii din Marea Britanie, în alertă odată cu revenirea fanilor de la Cupa Mondială

Echipa naţională de fotbal a Franţei a învins sâmbătă Anglia, scor 2-1, în sferturile Cupei Mondiale şi s-a calificat în semifinalele competiţiei.

La câteva zile distanţă, personalul medical din Anglia a fost pus în alertă pentru semne de gripa cămilei. 

Conform Mirror, fanii naţionalei antrenate de Gareth Southgate revin în ţară, iar cazurile de gripa cămilei ar putea creşte. 

Experţii în sănătate susţin că transmiterea de la om la om e posibilă, iar cămila este considerată considerată gazda naturală a virusului care provine din aceeaşi familie precum cel care a declanşat pandemia de Covid-19.

Înainte de începerea turneului de la Cupa Mondială, fanii au fost avertizaţi să stea departe de animale de teamă să nu se îmbolnăvească. 

Agenţia pentru Securitatea Sănătăţii din Marea Britanie (UKHSA) i-a anunţat pe medici să aibă grijă de persoanele care suferă de dificultăţi de respiraţie şi febră. 

Gripa cămilei are o rată de mortalitate (o treime dintre cei infectaţi) mai mare decât Covid-19 (4% dintre cei infectaţi). 

În Qatar, anul acesta, au fost deja raportate două cazuri, ambele persoane fiind expuse la cămile, se arată în comunicatul oferit de Agenţia pentru Securitatea Sănătăţii din Marea Britanie.

Între aprilie 2012 şi octombrie 2022, au fost 2.600 de cazuri în 12 ţări. Dintre aceste cazuri, 935 de persoane au murit - 36%, transmite Mirror.

Peste un milion de fani au fost în tribunele stadioanelor care au găzduit meciuri la Cupa Mondială din Qatar. 

Afla mai multe despre: gripa camileicupa mondialaanglia cupa mondiala 

viewscnt
Articole similare

Au mai rămas

Vezi trailerul