Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

George Puşcaş, final de drum la Reading! Românul părăseşte Anglia: 2,5 milioane de euro suma de transfer

George Puşcaş, final de drum la Reading! Românul părăseşte Anglia: 2,5 milioane de euro suma de transfer

Stranieri

Comentarii

Aflat în cantonamentul echipei naţionale, George Puşcaş nu va mai reveni la Reading decât pentru a îşi face bagajele. Românul nu mai este dorit de echipa din Championship, dar şi-a găsit o nouă formaţie, care ar urma să plătească doar 2,5 milioane de euro pentru transferul acestuia.

Cumpărat de Inter pe când avea doar 18 ani, în schimbul sumei de 600.000 de euro, George Puşacş era anunţat drept noua speranţă din atacul României.

Fotbalistul născut la Oradea, care a evoluat pentru Liberty Oradea înaintea plecării la Milano, nu a reuşit să se impună la vicecampioana Italiei, deşi a dat semne că ar putea evolua în Serie A.

Odată ajuns la Inter, Puşcaş a petrecut doar un an la prima echipă a formaţiei de pe San Siro, fiind apoi trimis într-o serie de împrumuturi în Serie B.

Puşcaş a evoluat pentru Bari, Benevento, Novara şi Palermo înainte de a fi vândut de milanezi, în urma Campionatului European U21 din 2019.

Sub comanda lui Mirel Rădoi, George Puşcaş a condus-o pe România către semifinalele competiţiei, marcând patru goluri în patru meciuri.

Inclus în echipa ideală a turneului, alături de numai jucători din Spania şi Germania, finalistele competiţiei, George Puşcaş a făcut apoi pasul la Reading, în Championship.

George Puşcaş, final de drum la Reading

După un prim sezon promiţător, atacantul român şi-a pierdut locul în echipă şi a traversat o perioadă neagră, de 277 de zile fără gol marcat.

Dezamăgiţi de randamentul său, englezii l-au cedat la Pisa în iarnă, echipă la care Marius Marin era deja titular, unde Puşacş şi-a recăpătat forma.

Românul a marcat opt goluri şi a oferit două pase decisive în 22 de meciuri, ajungând cu Pisa în finala play-off-ului pentru promovare, pierdută dramatic cu Monza.

În cazul în care ajungeau în Serie A, cei de la Pisa ar fi fost obligaţi să îi plătească cinci milioane de euro lui Reading în schimbul atacantului român.

Deşi clauza obligatorie nu a fost activată, presa britanică a făcut un anunţ bombă: Pisa ar mai fi introdus o clauză opţională în contract, de 2,5 milioane de euro, dacă echipa nu promovează.

Aşadar, George Puşcaş are şanse mari să continue la Pisa şi sezonul viitor, dar, chiar şi dacă nu continuă alături de Marius Marin, un lucru e clar: Reading este decisă să renunţe la el.

Afla mai multe despre: george puşcaş 

viewscnt
Articole similare