You are here:

Germania - Danemarca 2-0, în optimile EURO 2024. Nemţii avansează în sferturile de finală

Germania - Danemarca 2-0, în optimile EURO 2024. Nemţii avansează în sferturile de finalăgalerie foto

Campionatul European

Comentarii

Germania a învins-o pe Danemarca, scor 2-0, în optimile EURO 2024. Nemţii avansează în sferturile de finală ale competiţiei pe care ei o găzduiesc.

Germania - Danemarca 2-0 (Havertz 53 pen, Musiala 68)


Min 90+6. Final de meci.

Min 90+2. Gol anulat Germania. Wirtz marchează, dar dintr-o poziţie de offside.

Min 68. GOOOL Germania. Musiala a plecat în viteză spre poarta lui Schmeichel şi nu s-a oprit cu mingea decât în plasa porţii daneze, cu un şut la colţul lung.

Min 59. Ocazie Germania. Havertz este aproape de 2-0, dar trimite foarte puţin pe lângă poartă.

Min 53. GOOOL Germania. Havertz deblochează tabela, după ce transformă de la punctul cu var.

Min 52. Penalty Germania. Nemţii beneficiază de o lovitură de la 11 metri, după un henţ al lui Andersen verificat şi acordat cu ajutorul VAR.

Min 48. Gol anulat Danemarca. Andersen marchează după o fază fixă, dar reuşita nu este validată şi de VAR, pentru o poziţie de offside.

Min 46. Începe repriza a doua.

Min 45+1. Pauză.

Min 45. Ocazie Danemarca. Delaney îi pasează în faţa porţii lui Hojlund, acesta încearcă să-l învingă pe Neuer, dar fără succes.

Min 37. Ocazie Germania. Havertz trimite cu capul, dar Schmeichel are un reflex fantastic.

Min 36. Meciul se reia, după aproximativ 10 minute de aşteptare.

Min 35. Meciul este întrerupt din cauza condiţiilor meteotologice nefavorabile.

Min 24: Ocazie pentru Danemarca! Maehle a şutat în forţă la colţul scurt, însă a trimis pe lângă poartă.

Min 7: Ocazie Germania! Schlotterbeck a trimis periculos cu capul.

Min 3: Gol anulat pentru nemţi după un fault în atac!

Min 1: A început partida!

Echipele de start:

  • Germania (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Rudiger, Schlotterbeck, Raum - Andrich, Kross - Sane, Gundogan, Musiala - Havertz
  • Rezerve: Anton, Baumann, Beier, Can, Fuhrich, Fullkrug, Gross, Henrichs, Koch, Mittelstadt, Muller, ter Stegen, Undav, Wirtz
  • Selecţioner: Julian Nagelsmann (36 de ani)
  • Danemarca (3-4-1-2): Schmeichel - Andersen, Christensen, Vestergaard - Bah, Delaney, Hojbjerg, Maehle - Skov Olsen, Hojlund, Eriksen
  • Rezerve: Wind, Ronnow, Poulsen, Norgaard, Kristiansen, Kristensen, Kjaer, Jensen, Hermansen, Dreyer, Dolberg, Damsgaard, Bruun Larsen
  • Selecţioner: Kasper Hjulmand (52 de ani)

La 12 ani de la ultima întâlnire oficială, Germania şi Danemarca se întâlnesc astăzi, de la ora 22:00, în optimile de finală ale Campionatului European. În 2012, la Lvov, nemţii s-au impus cu 2-1 graţie golurilor marcate de Podolski şi Bender. De atunci, cele două naţionale s-au mai întâlnit de două ori, în meciuri amicale. Ambele dueluri, în 2017 şi în 2021, s-au încheiat la egalitate, scor 1-1.

Germania a pornit perfect la Campionatul European pe care îl organizează. A făcut spectacol în meciul de debut şi s-a impus cu 5-1 în faţa scoţienilor. Apoi a urmat victoria cu 2-0 obţinută în faţa Ungariei, scor 2-0. În cele din urmă, în ultima etapă a grupelor, Germania a fost aproape să piardă primul loc în grupă, însă a egalat-o pe Elveţia în prelungiri.

De partea cealaltă, Danemarca a obţinut calificarea în optimile de finală după trei remize în grupe. Nordicii au început cu un 1-1 cu Slovenia, au repetat performanţa şi în faţa Angliei, iar ultimul meci din grupe a fost o remiză albă cu Serbia.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: euro 2024 

viewscnt
Articole similare