Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gestul superb făcut de Toşca, în mijlocul catastrofei cauzate de cutremurul din Turcia. Fotbalistul tocmai se despărţise de Gaziantep | EXCLUSIV

Gestul superb făcut de Toşca, în mijlocul catastrofei cauzate de cutremurul din Turcia. Fotbalistul tocmai se despărţise de Gaziantep | EXCLUSIV

Special

Comentarii

Mijlocaşul lui Gaziantep, Alexandru Maxim, a dezvăluit că fostul său coleg de la echipa din Turcia, fundaşul stânga Alin Toşca, a făcut un gest superb pentru oamenii afectaţi de cutremurul din Turcia.

Cutremur devastator în Turcia. Gestul superb făcut de Alin Toşca

  • Un cutremur foarte puternic, cu magnitudinea de moment evaluată de USGS la 7,8 s-a produs luni dimineaţă devreme, la adâncimea de 17,9 kilometri, în partea de sud a Turciei, în provincia Gaziantep, în apropiere de graniţa cu Siria. Până în acest moment, au fost raportate mii de decese şi răniţi în ambele ţări. 
  • În Turcia, 2.834 de clădiri s-au prăbuşit, potrivit AFAD, ceea ce ridică temeri privind un număr şi mai mare de morţi, pe lângă sutele de victime din Siria vecină.
  • Cel mai nou bilanţ total al victimelor din Siria este de 430 de morţi şi peste 1.284 de răniţi, potrivit agenţiei SANA, care transmite numei datele din zonele controlate de guvern. 

Într-o reacţie pentru Orange Sport, fotbalistul lui Gaziantep, Alexandru Maxim, a dezvăluit că este în siguranţă şi a spus cum s-a mobilizat clubul de fotbal în faţa tragediei. 

Maxim ar putea reveni în Turcia abia la finalul săptămânii, iar un alt român ajută de la distanţă cum poate. 

Alin Toşca, fundaşul stânga care s-a despărţit acum o săptămână de Gaziantep şi a semnat cu Benevento, în Italia, a pus umărul la sprijinul celor care au rămas fără un acoperiş deasupra capului. 

Casa din Gaziantep a lui Alin Toşca a fost pusă la dispoziţia celor afectaţi de cutremur. 

"Un minut jumătate, două minute cât a durat (n.r. - cutremurul) a fost dezastru şi oamenii speriaţi au ieşit pe stradă de dimineaţă. Sunt pe stradă.

Cei de la club s-au mobilizat. Jucătorii, familiile sunt la stadion, că avem restaurante, camere, mâncare, dar pentru oamenii care n- au ce să facă e un dezastru. 

Cu siguranţă, în următoarele zile vom face tot posibilul, toţi jucătorii, cei din cadrul clubului, să-i ajutăm pe toţi oamenii care sunt acolo. 

Am colegi care au case şi au luat oameni la ei acasă. Au luat oameni în casele lor. Până şi Alin Toşca... Are casă acolo (n.r. - în Gaziantep), chiar dacă s-a mutat în Italia. A oferit casa pentru toţi cei care au nevoie.

Colegi de-ai mei, familii, să aibă căldură. E şi frig, a nins foarte mult acolo. Toată lumea încearcă să-i ajute pe cei care au probleme, familiile lor, copiii, şi să-i ajutăm să treacă cât mai uşor prin perioada aceasta", a declarat Alexandru Maxim pentru Orange Sport

Bilanţul cutremurului din Turcia şi Siria se apropie de 2.000 de morţi

Aproape 2.000 de persoane au fost ucise şi 10.000 au fost rănite în Turcia şi Siria, potrivit unui bilanţ încă provizoriu al seismului de suprafaţă, cu magnitudine de 7,8, care s-a produs luni dimineaţă devreme în această zonă, fiind urmat de replici deosebit de puternice, relatează Le Figaro.

Potrivit Agenţiei de gestionare a dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă din Turcia (AFAD), cel puţin 1.014 persoane au murit şi 7.003 persoane au fost rănite în Turcia urma cutremurului din Turcia.

Afla mai multe despre: alin toscaalexandru maximcutremur turciagaziantepvictime cutremur turciacasa alin tosca 

viewscnt
Articole similare