Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gianluigi Buffon a vorbit despre retragere! Când îşi va încheia cariera de fotbalist: ”Încă mai am entuziasm, dar, sincer, nu vreau să joc mai mult de atât”

Gianluigi Buffon a vorbit despre retragere! Când îşi va încheia cariera de fotbalist: ”Încă mai am entuziasm, dar, sincer, nu vreau să joc mai mult de atât”

Serie A

Comentarii

Gianluigi Buffon (45 de ani) a anunţat când va pune capăt carierei de jucător profesionist. Veteranul portar italian este legitimat în prezent la Parma, în Serie B.

Gianluigi Buffon este, fără îndoială, una dintre legendele fotbalului italian şi nu numai. Ajuns la veritabila vârstă de 45 de ani, goalkeeper-ul a anunţat când are de gând să agaţe mănuşile în cui.

Gianluigi Buffon a vorbit despre retragere! Când va pune capăt carierei de fotbalist

Buffon a precizat că încă mai are entuziasmul necesar pentru a juca fotbal şi a se bucura de plăcerea sportului-rege. Totuşi, este conştient că vine un moment când trebuie să spună ”Stop”. 

Acesta se va întâmpla la finalul sezonului 2023-2024, respectiv când i se termină contractul cu Parma, clubul la care a crescut şi a debutut în fotbal la nivel de seniori.

”A şasea Cupă Mondială ar fi fost un lucru unic, dar nu a fost aşa, din păcate. Revenirea mea la echipa naţională ar fi cel mai greşit lucru. Aş bloca creşterea colegilor mai tineri. La vârsta mea, cred că mai pot juca 15-20 de meciuri pe sezon.

Încă mai am entuziasmul şi, dacă cred în proiectele care îmi sunt propuse, pot juca de la un an la altul. Dar, sincer, mi-aş dori să mă retrag la finalul sezonului viitor.

Nu vreau să joc mai mult de atât. Am făcut în carieră tot ce trebuia să fac”, a declarat Buffon, conform Bobo TV, citat de Parma Live.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cele din urmă, dar, în orice caz, când va avea loc respectivul moment, Gianluigi Buffon va lăsa în spate o carieră impresionantă.

Fără îndoială, cea mai mare realizare a sa este Cupa Mondială câştigată cu naţionala Italiei (2006), turneu unde a fost decisiv.

Printre alte trofee se numără 10 titluri în Serie A şi unul în Ligue 1, o Cupă UEFA (1999), cu Parma, singurul trofeu european la nivel de echipe de club, plus alte nenumărate cupe interne sau finale de UCL.

Echipele pentru care a jucat în cei aproape 30 de ani de carieră sunt: Parma (1994-2001), Juventus (2001-2018), PSG (2018-2019), Juventus (2019-2021) şi, din nou, Parma (2021-prezent).

Afla mai multe despre: buffonparmaitalia 

viewscnt
Articole similare