Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi a răbufnit la conferinţa de presă! "Regele" intervine şi îl apără pe Ianis: "Cum n-a jucat? A ajuns la un alt nivel"

Gică Hagi a răbufnit la conferinţa de presă! "Regele" intervine şi îl apără pe Ianis: "Cum n-a jucat? A ajuns la un alt nivel"

Fotbal intern

Comentarii

Gică Hagi intervine şi îşi apără fiul care are parte de un sezon modest în tricoul celor de la Deportivo Alaves, împrumutat de la Glasgow Rangers.

Ianis Hagi, fiul lui Gică Hagi, crescut la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi a ajuns la vârsta de 25 de ani.

Fotbalistul cedat de Viitorul Constanţa în două rânduri, la Fiorentina, iar mai apoi la Genk, a ajuns în La Liga. Fotbalistul care a contribuit decisiv la calificarea României la EURO 2024 nu s-a adaptat în campionatul Spaniei, la Deportivo Alaves.

O mare dramă a carierei tânărului fotbalist a fost accidentarea gravă la genunchi suferită în perioada sa la Rangers, accidentare care l-a ţinut pe bară timp de un an de zile.

Discurs colosal a lui Gică Hagi, despre Ianis

Întrebat despre situaţia fiului său la clubul din Spania, Gică Hagi s-a enervat şi a început un discurs neîntrerupt despre parcursul fiului său în cariera sa de fotbalist profesionist, un discurs care a căpătat dimensiunea unui război între antrenorul Farului şi părţi din presă.

"Ianis vine după un an în care a fost accidentat. Înainte de noul an competiţional, cu câteva zile înainte să se închidă perioada de transferuri, s-a întâmplat ceva la Rangers şi a rămas surprins (n.r. excluderea din lotul de UEFA Champions League).

A reacţionat cât a putut în câteva zile, s-a dus în al doilea cel mai bun campionat din lume. A jucat în acest an competiţional 21 de meciuri până în momentul de faţă. Ţineţi cont, după un an şi ceva de accidentare, când multă lume nu mai credea.

A jucat anul ăsta, a apărut la echipa de club cât a putut. Cât a jucat titular, a jucat foarte bine din punctul meu de vedere. Chiar dacă nu are reuşite sau nu s-a impus ca titular... În septembrie, octombrie şi noiembrie a fost la echipa naţională. A lipsit în fiecare lună cel puţin 10 zile, fiind jucător nou. Aşa că adaptarea lui a durat mai mult.

E într-un fotbal de elită, cel mai bun, cel mai creativ şi tehnic din lume. A apărut de vreo 21 de ori, titular sau mai puţin. Nu e titular de drept, aşa cum ne aşteptam. Tot ce s-a zis în ziare de unii colegi ai dumneavoastră sunt doar răutăţi, prostii, minciuni. S-a ajuns să se spună că Rangers nu-l vrea pe Ianis", a spus Gheorghe Hagi, la conferinţa de presă premergătoare partidei cu FC Botoşani.

Gică Hagi a evidenţiat independenţa fiului său şi a apreciat faptul că acesta este jucătorul celor de la Glasgow Rangers, iar o revenire la Farul nu ar reprezenta un pas înainte pentru fiul său.

"Ianis are contract cu Rangers, la vară revine acolo. A ieşit în sondaj, când s-a votat, că e dorit de toţi. E jucătorul lui Rangers, nu îl salvează tata, între ghilimele. Nu se mai poate, îmi vine să râd când văd asta! Nici dacă vrem nu mai poate veni înapoi.

A ajuns la un nivel. Cred că nivelul lui Ianis este de primii 3 ai României ca experienţă internaţională. A jucat afară, a reuşit afară, are meciuri în cupele europene.

A câştigat premiul de cel mai bun jucător şi la noi în ţară şi afară! Sunt fapte, lucruri concrete. În toamnă, când a fost greu şi presiune mare, a făcut diferenţa. A făcut diferenţa! A ieşit cel mai bun, jucătorul cu randamentul cel mai bun! Ce vreţi mai mult ca să vă convingeţi? Ce vreţi mai mult de la un jucător care iubeşte România?

Vă amintesc că s-a calificat la seniori, s-a calificat de două ori la U21. În octombrie, toată toamna, a făcut diferenţa venind după un an de accidentare." a mai spus Gică Hagi.

"Poate cei de la Alaves, văzând că juca aşa bine la echipa naţională, au avut pretenţii, exigenţe. Dar Ianis nu era adaptat, iar orice jucător are nevoie de adaptare când merge într-un campionat de elită.

A excelat la echipa naţională, a demonstrat încă o dată că este jucătorul român care are personalitate pe teren, reacţionează foarte bine la cele mai mari meciuri, dar dintr-o dată vedem că unii colegi de-ai dumneavoastră încep anul cu o minciună!

Ianis a jucat în ianuarie cu Atletico Madrid, Bilbao şi Betis. Această diversiune se duce la exagerare extremă, până la minciună! Şi în martie se scrie că Ianis n-a jucat. Cum n-a jucat? Atenţie, e jucător care vine după un an şi ceva de accidentare. Cât vreţi să joace? El apare. Că era ideal ca el să fie titular, da. Dar nu vine totul deodată.

Mă risc public să vă zic un lucru: la anul, Ianis va fi cel mai bun. Se spune că atât cât stai îţi trebuie să revii la ce erai înainte. Chiar nefiind cum era înainte, a făcut diferenţa. A demonstrat, e iubit de români, dar sunt câţiva care... mă rog, numele e mare, trebuie să scrie, să zică de lucrul ăsta.

Ce s-a scris din decembrie până acum despre el, câte prostii s-au scris, e incredibil. Inclusiv că nu e dorit de Alaves şi Rangers. E ianuarie şi voi vorbiţi despre vară? Cine ştie ce va fi peste 4-5 luni? S-a scris că nu are echipă şi că îl salvează tata. Eu?! Sunt sărac şi nu am bani să-l aduc pe Ianis. A ajuns la alt nivel!

A jucat titular, el s-a dus afară şi a jucat titular! Că n-a jucat tot timpul... încă nu avem cei mai buni jucători din lume, nici echipa naţională, nici echipe de club. Nu avem o generaţie la nivelul la care am fost noi. Dar ei demonstrează, o fac zi de zi. Au nevoie de curaj, de încredere din partea voastră, a tuturor. Aveţi încredere în ei, prea negativi suntem! El e călit, o simte. V-a demonstrat-o când a fost presiunea cea mai mare.

Are viitorul în faţă, are 25 de ani. Eu la 25 de ani am plecat afară. El deja are lucruri mai multe decât mine. A câştigat cel mai bun jucător afară. Eu nu am obţinut asta, cel mai bun jucător în Vest, din echipa lui. Şi avea 22 de ani. A ieşit cel mai bun jucător, pasator, din tot campionatul. Cum le omiteţi? Toate astea nu mai sunt? Se face o manipulare programată.

Ianis e un jucător pentru meciuri mari, a dovedit-o 100%, de la 16 ani, că duce presiune. E campion în Vest. Cu Rangers, atenţie! Cu Rangers, nu cu oricine! Cu Rangers e campion!" a continuat Hagi.

Afla mai multe despre: ianis hagigica hagigheorghe hagifarulrangersdeportivo alavesla liga 

viewscnt
Articole similare