Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi i-a luat apărarea lui Dănuţ Lupu într-un discurs istoric: ”Aş greşi dacă aş ţine cu mine”

Gică Hagi i-a luat apărarea lui Dănuţ Lupu într-un discurs istoric: ”Aş greşi dacă aş ţine cu mine”galerie foto

Special

Comentarii

Gică Hagi i-a luat apărarea lui Dănuţ Lupu într-un discurs istoric, în celebra conferinţă de presă în care a cerut statui pentru ”Generaţia de Aur”.

În ultima perioadă, Dănuţ Lupu a născut o întreagă dezbatere după ce a afirmat că relaţia rece pe care a avut-o cu Gică Hagi l-a împiedicat să adune mai multe selecţii la naţională.

Curios este că, deşi Dănuţ Lupu susţine că el nu era pe placul lui Gică Hagi, ”Regele” i-a luat apărarea în celebra conferinţă de presă în care a cerut statui.

Gică Hagi l-a apărat pe Dănuţ Lupu după ce acesta a fost înjurat de suporteri

Pe 3 iunie 1998, naţionala României a disputat pe stadionul Steaua un meci amical cu Paraguay, în pregătirea Cupei Mondiale din Franţa.

”Tricolorii” s-au impus cu 3-2, dar, în ciuda victoriei, după meci a avut loc una dintre cele mai tensionate conferinţe de presă din istoria naţionalei.

Tot atunci, Gică Hagi a ţinut şi un discurs istoric în faţa jurnaliştilor, pe care i-a acuzat că ei creionează o imagine foarte proastă a echipei naţionale, motiv pentru care ”tricolorii” sunt înjuraţi de suporteri.

Conflictul a pornit atunci de la un gest făcut de Bogdan Stelea la adresa suporterilor de pe stadionul Steaua.

Aceştia l-au înjurat după ce a fost acuzat că a luat foarte uşor unul dintre goluri şi Bogdan Stelea a făcut semne obscene către suporteri.

Mai mult, Cristi Dulca - cel care a fost titular - a fost înjurat încă din primul minut, deoarece juca la marea rivală Rapid, care era antrenată de Mircea Lucescu. Dulca a cerut schimbare încă din minutul 25, din cauza atitudinii ostile a publicului, dar Anghel Iordănescu l-a păstrat până la final.

La conferinţa de presă, Anghel Iordănescu şi Gică Hagi au fost întrebaţi despre gesturile făcute de Bogdan Stelea la adresa spectatorilor. A fost momentul în care cei doi au izbucnit.

Gică Hagi i-a acuzat pe jurnalişti că ei prezentau într-o lumină foarte proastă ceea ce se întâmpla la echipa naţională şi le influenţau astfel opiniile suporterilor, care ajungea să-i înjure pe jucători.

Gică Hagi l-a apărat în acea conferinţă de presă inclusiv pe Dănuţ Lupu, care n-a fost convocat pentru meciul cu Paraguay, dar care fusese înjurat într-o altă partidă jucată de România pe stadionul Steaua:

”Nu s-a înjurat? Ce le-au făcut la toţi? Lui Lupu ce i-au făcut? Păi ce facem? Ne înjuraţi, că suntem strâmbi, ne faceţi nu-ştiu-ce. Lăsaţi-ne să jucăm fotbal. Pentru că, deocamdată, noi o facem bine.

Eu vorbesc în contul echipei, aş greşi dacă aş ţine cu mine. Ţineţi cu echipa naţională şi puneţi-ne în poziţie bună, pentru că merităm! Pentru că merităm... Merită să ne faceţi statuie, mă!

Ce facem noi în 10 ani, în condiţiile care sunt în România, sociale şi tot ce vreţi voi, trebuie să ne faceţi statuie”, a spus Gică Hagi în acea conferinţă de presă rămasă în istoria fotbalului românesc.

Ce echipă a folosit Anghel Iordănescu în meciul cu Paraguay: Bogdan Stelea - Filipescu, Dulca, Gică Popescu, Dan Petrescu - Gabi Popescu, Costel Gâlcă, Gică Hagi, Dorinel Munteanu - Viorel Moldovan, Adi Ilie. Au mai jucat: Lăcătuş, Ovidiu Stângă, Gică Craioveanu, Ilie Dumitrescu şi Ciobotariu.

Dănuţ Lupu l-a acuzat pe Gică Hagi că i-a blocat accesul la naţională

În ciuda faptului că Gică Hagi, care era căpitanul naţionalei, şi-a apărat colegii, Dănuţ Lupu a oferit o altă variantă.

Într-o declaraţie făcută în urmă cu aproximativ o lună, Lupu a spus că ar fi meritat să aibă mai mult de 14 selecţii la echipa naţională, însă el a fost chemat foarte rar după un conflict pe care l-a avut cu Gică Hagi după un România - Franţa, 3-1, meci jucat în 1995.

”După meciul cu Franţa (n.r. în 1995) eu am fost chemat când nu venea Gică, când era lovit sau când era accident. Echipa naţională o făceau alţii, nu Iordănescu... şi convocările. Sunt mulţi jucători care meritau să joace la echipa naţională şi, datorită unor jucători şi răutăţii între ei, n-au jucat.

(Cu domnul Iordănescu ai avut incidentul?) Şi cu Gică... Păi te iei de mine, spui că eu sunt vinovat că ne-a bătut Franţa şi am eu intrat la 2-0 pentru Franţa? Cum vine asta? Poate şi datorită faptului că eu am fost mai tare în gură de când eram mic”, a povestit Dănuţ Lupu pentru Fanatik.ro.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: gica hagi 

viewscnt
Articole similare