Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Giovanni, vreau un fundaş central". Ioan Becali l-a găsit pe românul pe care să-l transfere Jose Mourinho: "I l-am propus"

"Giovanni, vreau un fundaş central". Ioan Becali l-a găsit pe românul pe care să-l transfere Jose Mourinho: "I l-am propus"
Comentarii

Relaţia lui Giovanni Becali cu Jose Mourinho a rezistat probei timpului. Agentul român susţine că discută des cu antrenorul portughez, dublu câştigător al Ligii Campionilor. Recent, Ioan Becali a recunoscut că i-a propus lusitanului un fotbalist român de naţională, iar răspunsul nu a întârziat să apară.

Fotbalistul român care i-a fost propus lui Jose Mourinho

Prieteni de mulţi ani, Jose Mourinho a venit în mai multe rânduri să-l viziteze pe impresar în România. Întrucât a prins încredere în el, „The Special One” i-a încredinţat lui Giovanni Becali sarcina de a-i găsi un fundaş central, pe care să-l transfere în timpul mandatului de la Manchester United, în 2018. 

Intermediar ale unor transferuri importante de-a lungul timpului, Giovanni Becali s-a gândit că Ionuţ Nedelcearu, la acel moment legitimat la Dinamo Bucureşti, ar putea fi soluţia căutată de portughez la echipa de tradiţie din Anglia. 

Agentul a venit cu propunerea, dar a fost refuzat de Jose Mourinho, care i-a transmis să se orienteze spre un fundaş central african în vestul Europei. 

Mai mult, Giovanni Becali a vorbit şi despre alte momente mai puţin ştiute petrecute cu actualul tehnician de la AS Roma. 

"Vorbesc foarte des cu Jose Mourinho. Nici nu ştiu dacă am mai spus asta… La un an după ce am ieşit din închisoare m-a invitat la un meci, în perioada în care antrena la Manchester United. M-a invitat la masă unde erau jucătorii şi cei din staff-ul tehnic. Să-mi arăţi un antrenor care poate să facă asta! Era şi Ibrahimovic acolo. 

Ştii ce a spus atunci de faţă cu toată lumea? „În anul 1998 eram al treilea antrenor de la FC Barcelona şi am fost la Bucureşti, la Campionatul European de Tineret. Giovanni avea o lojă pe care a închiriat-o pentru invitaţi, dar când am ajuns acolo, la stadion, camera era ocupată de oficialii UEFA şi le-a spus să plece. Vă daţi seama? S-a pus cu cei de la UEFA”.

După ce am mâncat mi-a spus să-i recomand un fundaş central pe care să-l cumpere pentru Manchester United. I l-am propus pe Ionuţ Nedelcearu de la Dinamo, care avea atunci 21 de ani. Vine să-l vadă unul dintre secunzii lui. 

Ştii ce îmi spune la final? „Giovanni, caută în Belgia sau în Franţa un african puternic, înalt, care «mănâncă mingea şi care rupe gazonul». Ăia sunt fundaşii care îi plac lui Jose Mourinho", a declarat Giovanni Becali pentru Playtech

În acest sezon, Jose Mourinho şi Ionuţ Nedelcearu activează în Italia, dar la un nivel diferit. În timp ce portughezul a câştigat cu AS Roma Conference League în sezonul trecut şi luptă la vârful din Serie A în actuala stagiune, fundaşul central român a ajuns în Serie B la Palermo, după ce a retrogradat în liga a treia italiană, în penultima stagiune, cu Crotone. 

Afla mai multe despre: jose mourinhoionut nedelcearugiovanni becaliioan becali 

viewscnt
Articole similare