Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Hagi a transferat de la FCSB, dar fotbalistul a rămas perplex odată ajuns la Farul Constanţa: "Mi-am dat seama că acesta va fi următorul pas, să rupem contractul"

Hagi a transferat de la FCSB, dar fotbalistul a rămas perplex odată ajuns la Farul Constanţa: "Mi-am dat seama că acesta va fi următorul pas, să rupem contractul"

Farul Constanța

Comentarii

Managerul Farului Constanţa, Gică Hagi, a făcut primele mutări în mercato. "Regele" a renunţat la câţiva jucători, dar a şi transferat, iar unul dintre fotbaliştii plecaţi a vorbit despre ce s-a întâmplat.

Ce s-a întâmplat la Farul Constanţa cu fotbalistul pe care Gică Hagi l-a transferat de la FCSB

La începutul lunii decembrie, Farul Constanţa a anunţat că renunţă la doi fotablişti, respectiv Robert Ion şi Ayrton Mboko. 

Amândoi au rezistat doar câteva luni la echipa de la malul mării, iar mijlocaşul român Robert Ion (22 de ani), care a fost transferat de la FCSB după ce a fost dorit cu insistenţă în mai multe rânduri, a recunoscut că e bulversat de scurta perioadă petrecută la Farul. 

El a semnat deja cu Poli Iaşi, dar nici acum nu a înţeles ce s-a întâmplat la Farul, unde a fost un fotbalist dorit. 

"Am ales Farul pentru că eu am mai avut o tentativă de a merge la Farul, Viitorul pe vremea aceea, când eram încă junior. Şi domnul Gică Hagi voia cu ardoare să ajung acolo, eram principala lui ţintă, chiar dacă eram junior. Dar atunci am decis să nu părăsesc Bucureştiul, să rămân acasă şi am semnat cu FCSB

Cinci ani mai târziu, la fiecare meci pe care îl jucam, domnul Iaşko, domnul Hagi îmi spuneau să vin la ei din vară. A fost un pic dificil, pentru că eram sub contract cu FCSB-ul, care nu accepta niciodată să plec la Farul pe gratis. Şi am ales acum în vară să merg acolo, când am devenit liber de contract. După ce le-am spus celor de la FCSB că nu mai vreau să merg împrumut şi că vreau să aparţin de o echipă puternică, să îmi fac un viitor. Am ales să merg la Farul fără să mă gândesc, nici nu am dat curs altor oferte", a declarat Robert Ion pentru Liga2.prosport.ro. 

În cei aproape cinci ani petrecuţi la FCSB, Robert Ion a jucat în cinci meciuri, acelaşi număr de partide disputate precum la Farul Constanţa, în perioada iulie - decembrie 2022. 

"Am jucat în primele trei etape, iar ulterior am dispărut complet. Nu am mai figurat nici pe foaia de joc. Am avut o discuţie cu domnul Gică Hagi, l-am întrebat ce se întâmplă, de ce nu joc, ce nu fac şi m-am dat seama în acel moment că serviciile mele nu mai sunt dorite la Farul. Deşi atunci începusem să mă pun pe picioare din punct de vedere fizic, să îmi recâştig ritmul de joc. A fost ceva total neaşteptat pentru mine după cum începuse campionatul. Eram în primele trei etape ori prima schimbare, ori titular. Se vede şi după statistici.

Ştiţi cum e asta cu meritatul, e subiectiv să vorbesc eu. Dar dacă mă întrebaţi, când cineva vrea să vii la echipa ta… Ştiu că a fost interes pentru mine şi mi s-a părut că da, meritam mai multe şanse, având în vedere cât de mult s-a dorit transferul meu acolo. După trei etape mi s-a părut puţin cam rapid. Dar viaţa merge înainte, poate şi-a dat seama că nu sunt pe placul dumnealui", a mai spus mijlocaşul de 22 de ani. 

Robert Ion a recunoscut că nici acum nu cunoaşte motivele din spatele şanselor puţine pe care le-a primit din partea lui Gică Hagi.

"Sincer, nu ştiu unde s-a produs această ruptură. Ca jucător, îţi dai seama că nu mai eşti în planurile cuiva şi am înţeles că nu mai sunt dorit. Nici eu nu puteam fi la nesfârşit fericit, să-mi păstrez şi aceeaşi stare de spirit. Începusem să-mi pierd motivaţia şi mi-am dat seama că acesta va fi următorul pas, să rupem contractul. Şi într-o zi a venit un telefon, nu am avut nimic de comentat, am confirmat că şi eu îmi doream acelaşi lucru, doar că eu voiam să se termine anul. Mai erau două etape. Propunerea lor a venit mai devreme şi am zis ok, oricum plecam în două săptămâni", a adăugat Robert Ion pentru sursa citată. 

Robert Ion nu s-a impus la FCSB şi a fost împrumutat la Academica Clinceni şi FC Voluntari. 

De asemenea, de la Farul Constanţa a plecat şi Gabriel Torje, iar Mateus Barbosa Santos a semnat cu echipa antrenată de Gică Hagi

Afla mai multe despre: robert ionrobert ion farul constantarobert ion fcsbgica hagirobert ion poli iasi 

viewscnt
Articole similare