Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Helmuth Duckadam speră la o minune pentru CSA Steaua: ”Să dea Dumneze să obţină şi ei dreptul de promovare”

Helmuth Duckadam speră la o minune pentru CSA Steaua: ”Să dea Dumneze să obţină şi ei dreptul de promovare”

Steaua

Comentarii

CSA Steaua speră să joace în Liga 1 în sezonul viitor, deşi nu are drept de promovare.

Situaţia lui CSA Steaua este una dintre cele mai neobişnuite în fotbalul mondial, atât din pricina Legii Sportului, cât şi din cauza ”războiului” cu FCSB.

În teorie, echipa înfiinţată în 1947 nu a existat între 2003 şi 2017, de când a fost achiziţionată de Gigi Becali şi până când cei de la CSA au redeschis secţia de fotbal.

În prezent, Steaua este finanţată de MApN şi nu are drept de promovare în Liga 1 din pricina acestui fapt.

Conform Legii Sportului, o societatete finanţată de stat nu poate evolua în competiţii organizate de LPF, adică Liga 1.

Aşadar, în teorie, CSA Steaua nu poate promova, dar oficialii clubului fac eforturi pentru a găsi o portiţă şi a obţine dreptul de promovare.

Opiniile sunt foarte împărţite: anumite părţi sunt de părere că Steaua va putea juca în Liga 1 dacă va promova, în timp ce altele sunt convinse că ”militarii” mai au de stat indiferent în Liga 2.

Helmuth Duckadam speră la o minune pentru CSA Steaua

Helmuth Duckadam nu este de o parte sau de alta, dar speră că cei de la CSA vor reuşi să obţină dreptul de promovare, deşi punctează că aceştia ”s-au trezit târziu” şi mai ”trebuie să câştige acest drept pe teren”.

Să dea Dumnezeu să obţină şi ei dreptul de promovare, dar cam târziu s-au trezit şi ei ce vor. Dar, prima dată, trebuie să câştige acest drept pe teren.

Deocamdată, vorbim de promovare, de nepromovare, dar ei nu sunt în primele trei echipe acolo. În România e posibil orice.

Se poate schimba şi o lege. Mai nou am văzut că legile noastre nici nu mai contează, contează ce spun cei din afară”, a declarat Helmuth Duckadam.

După ce a fost învinsă de U Cluj în ultima etapă de campionat, echipa pregătită de Daniel Opriţa s-a menţinut pe pozţia a patra, la un punct de Chiajna, aflată pe locul cinci, dar cu un meci în minus.

Afla mai multe despre: helmuth duckadam 

viewscnt
Articole similare