Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Iga Swiatek, prima reacţie despre cazul de dopaj al Simonei Halep: ”Mereu am crezut că joacă corect...”

Iga Swiatek, prima reacţie despre cazul de dopaj al Simonei Halep: ”Mereu am crezut că joacă corect...”

Tenis

Comentarii

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, săptămâna trecută!

Iga Swiatek, reacţie ciudată despre cazul de dopaj al Simonei Halep: "Mereu am crezut că joacă corect..." 

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat în luna august, când a participat la US Open. Analiza a scos la iveală FG-4592 (Roxadustat), substanţă interzisă aflată pe lista pe 2022 a Agenţiei Mondiale Antidoping.

Sportiva este suspendată provizoriu, astfel că nu poate concura sau participa la niciun eveniment de tenis. Ancheta se poate întinde pe mai multe luni, pentru a afla verdictul. 

Iga Swiatek, numărul 1 WTA, a vorbit despre situaţia lui Halep, iar reacţia sportivei a lăsat loc de înterpretări. 

"Am fost surprinsă, nu m-am aşteptat la aceste veşti. Mereu am crezut că Simona joacă corect. Sper că totul se va clarifica rapid. Trebuie să fie dezamăgitor. Cel mai important lucru este să am grijă de mine acum”, a declarat Swiatek, conform jurnalistului Dominik Senkowski.

Jucătoarea poloneză se pregăteşte pentru Turneul Campioanelor, competiţie care debutează luni în Texas, Statele Unite. Ea se află în grupă cu Cori Gauff (4 WTA), Caroline Garcia (6 WTA) şi Daria Kasatkina (8 WTA). În cealaltă grupă se vor înfrunta Ons Jabeur (2 WTA), Jessica Pegula (3 WTA), Maria Sakkari (5 WTA) şi Aryna Sabalenka (7 WTA).

În ultimele zile, un judecător TAS a vorbit despre portiţa de scăpare pe care o are Simona Halep, iar avocaţii au făcut o primă descoperire în cazul Simonei Halep. 

Mesajul Simonei Halep, după ce a fost testată pozitiv cu roxadustat

”Astăzi începe cel mai greu meci din viaţa mea: o luptă pentru adevăr! Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare şoc din viaţa mea.

În întreaga mea carieră, ideea de a trişa nu mi-a trecut niciodată prin minte, este complet împotriva principiilor şi valorilor cu care am fost educată. În faţa unei astfel de situaţii, mă simt confuză şi trădată.

Voi lupta până la final să demonstrez că nu am luat niciodată conştientă o substanţă interzisă. Am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieşi la iveală.

Nu este vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare, despre dragostea pentru tenis pe care o am de 25 de ani”, a scris Simona Halep.

Simona Halep a părăsit România în plin scandal de dopaj! Unde a fost văzută şi ce o sfătuiesc cei din jur acum | EXCLUSIV

Afla mai multe despre: iga swiateksimona halephalep dopaj 

viewscnt
Articole similare