Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Îl mai recunoşti? :) A fost unul dintre cei mai buni ivorieni din Liga 1: ”Luţu şi Papură m-au învăţat limba română”

Îl mai recunoşti? :) A fost unul dintre cei mai buni ivorieni din Liga 1: ”Luţu şi Papură m-au învăţat limba română”galerie foto

Superliga

Comentarii

Unul dintre cei mai buni ivorieni care au jucat în Liga 1 s-a stabilit în ţara natală, unde şi-a deschis o academie care îi poartă numele.

Mariko Daouda a jucat a jucat 6 ani în România şi a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi ivorieni care au trecut prin Liga 1.

Acum, ajuns la 40 de ani, fostul fundaş al Craiovei şi al lui Dinamo s-a stabilit în ţara natală, Coasta de Fildeş, unde şi-a deschis o academie.

Daouda spune însă că se consideră oltean şi ţine legătura cu câţiva dintre foştii săi colegi, printre care Ionuţ Luţu, Corneliu Papură şi Mihaiţă Pleşan.

Mariko Daouda, unul dintre cei mai buni ivorieni care au jucat în Liga 1: ”Mi-e dor de România”

Mariko Daouda a ajuns în România în vara lui 2002, când FC U Craiova l-a transferat în Elveţia, la Bellinzona. A jucat timp de 3 sezoane la echipa din Bănie şi s-a impus în grupul jucătorilor importanţi.

În 2005 s-a transferat la Dinamo şi a mai jucat ulterior pentru FC Argeş, Dacia Mioveni, TJ Teda (China), din nou Dacia Mioveni şi CQ Lifan (China), de unde s-a şi retras, în iarna lui 2011.

După toate aceste aventur, Mariko Daouda spune însă că se consideră oltean, mai ales că şi fiul său s-a născut în Craiova, când el juca pentru FC U.

”Normal că mi-e dor de România. Am plecat de acolo din 2009 şi de atunci nu am mai ajuns pe acolo. Sper să ajung într-o zi acolo.

Am petrecut 3 ani frumoşi acolo, cu suporterii, cu conducerea. Băiatul meu s-a născut acolo, un oltean adevărat”, a spus Daouda pentru Playsport.

Acum, Mariko Daouda este stabilit în Coasta de Fildeş, unde a deschis o academie de fotbal: ”Sunt acasă, în Coasta de Fildeş, cu academia. Academia Mariko Daouda se numeşte”, a mai spus fostul fundaş.

Mariko Daouda ţine însă în continuare legătura cu câţiva dintre foştii săi colegi. Printre ei, Cornel Papură şi Ionuţ Luţu

”Când am ajuns la Craiova nu ştiam limba română. Şi Papură, Luţu m-au învăţat limba română.

Da, da, vorbesc cu ei. Cu Papură, ştiu că a fost pus antrenor la Craiova, cu Luţu, cu Pleşan, cu mai mulţi. Vorbim pe Facebook.

Am vorbit cu el acum mult timp cu Luţu. Era acolo, la Gigi Becali. Dar nu ştiu ce face cu el. Lucrează acolo, cu el, dar nu ştiu ce face”, a dezvăluit Daouda.  


 

 

Afla mai multe despre: daouda 

viewscnt
Articole similare