Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Imens”. Fotbalistul unic al României şi performanţa sa de neegalat: ”Nu cred că este apreciat la marea valoarea pe care o are” | EXCLUSIV

”Imens”. Fotbalistul unic al României şi performanţa sa de neegalat: ”Nu cred că este apreciat la marea valoarea pe care o are” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Miodrag Belodedici (60 de ani) este unul dintre cele mai importante nume din istoria fotbalului românesc. A scris istorie cu litere mari alături de marea echipă a Stelei din 1986 şi ”Generaţia de Aur” a României din ultimul deceniu al secolului trecut.

Generaţia de Aur” a României va disputa meciul de adio pe Arena Naţională sâmbătă, 24 mai, de la ora 20:30. Va fi cântecul de lebădă al celei mai de succes generaţii din istoria naţionalei României.

La acest meci cu totul special, pe lângă componenţii ”Generaţiei de Aur”, vor lua parte şi alte nume legendare din fotbalul mondial precum Rivaldo, Dida sau Stoickhov, un eveniment susţinut de Superbet.

Cel mai mare dintre cei mai mari: ”Nu găseşti fundaşi centrali azi ca el”

Din echipa României va face parte şi Miodrag Belodedici, singurul jucător român care a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu două echipe diferite şi ambele din estul Europei: Steaua Bucureşti (1986) şi Steaua Roşie Belgrad (1991).

Acesta a rămas cunoscut în istorie datoriţă eleganţei şi a rafinamentului de care a dat dovadă, motiv pentru care i s-a dat porecla ”Căprioara”. Experţii Orange Sport l-au răsfăţat cu laude un ”Belo” ajuns deja la 60 de ani.

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange

”În momentul când ai fotbalişti de calibrul lui Belodedici, îţi e foarte greu să găseşti un corespondent. El însuşi ar trebui să fie un termen de comparaţie pentru ăştia mari de astăzi. 

A fost un jucător imens. Pentru cine nu crede, să ia doar finala cu Barcelona şi să vadă cum un jucător sclipea. Toţi de la Steaua şi Barcelona erau jucători de valoare, dar el părea singurul sclipitor. 

Tot timpul, el a jucat un fotbal peste cei din generaţia lui. Parcă juca în viitor. Cum l-am văzut şi pe Beckenbauer la momentul când juca şi părea ceva cu totul şi cu totul deosebit.

Nu găseşti fundaşi centrali în ziua de astăzi cu eleganţa şi rafinamentul lui. (n.r. Se poate asemăna cu Baresi?) Da. Şi Baresi era elegant, dar avea şi talie, peste Baresi”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

Panduru l-a completat, dar are şi un regret cu privire la ”Belo”: ”În ziua de azi e greu să găseşti ca el. Belo e prea mare şi nu ne mândrim şi nu avem grijă de el cum cred eu că ar trebui să avem. Este singurul român care are două Cupe ale Campionilor Europeni. Trăim cu el momentele astea. Eu nu cred că este apreciat la marea valoarea pe care o are”.

Echipele la care a jucat şi scris istorie Miodrag Belodedici sunt: Steaua Bucureşti (1982-1989), Steaua Roşie Belgrad (1989-1992), Valencia (1992-1994), Real Valladolid (1994-1996), Villareal (1995-1996), Atlante (1996-1998) şi, din nou, Steaua Bucureşti (1998-2001).

Afla mai multe despre: miodrag belodedicisteauaromaniaechipa nationalaorange sportmihai stoicabasarab panduru 

viewscnt
Articole similare