You are here:

"Îmi voi închide telefonul şi orice canal de comunicare, de social media". Decizie drastică, după supărarea de la Jocurile Olimpice de la Paris

"Îmi voi închide telefonul şi orice canal de comunicare, de social media". Decizie drastică, după supărarea de la Jocurile Olimpice de la Paris

Gimnastică

Comentarii

Ana Maria Bărbosu, gimnasta căreia i s-a luat bronzul olimpic, dezvăluie cu o sinceritate dezarmantă că nu crede ca medalia ar putea să revină la ea. În schimb, Carmencita Constantin, şefa gimnasticii din România, spune că luptă pe toate căile ca Anei şi Sabrinei Maneca-Voinea să li se facă dreptate după ce au păţit în finala olimpică de la sol.

Gimnastele îşi strigă supărarea după Jocurile Olimpice: „Nu meritam aşa ceva!”

Trei dintre delegaţiile României care au concurat la Jocurile Olimpice de la Paris au revenit în ţară, iar sportivii de la canotaj, gimnastică şi tenis de masă au fost primiţi la Salonul Prezidenţial.

Printre ei şi cele două gimnaste, Ana Maria Bărbosu şi Sabrina Voinea, care au devenit în ultimele zile subiect mondial de discuţie în lumea sportului, după ce vineri, în finala de la sol, Anei i s-a luat bronzul olimpic pe care iniţial îl câştigase, iar Sabrina a fost penalizată pentru că, în opinia arbitrelor, românca a atins cu călcâiul lina solului.

Deşi s-au făcut toate demersurile necesare atât de la FRG, cât şi COSR, Ana Bărbosu nu crede în minuni!

„Diplomele sunt date, podium este dat, viaţa merge înainte. Dumnezeu a ştiu de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat , îmi doresc ca toată lumea să fie corectă să nu începem să dăm în sportive, noi ca sportivi nu merităm aşa ceva”, a declarat Ana Maria Bărbosu, componentă a lotului naţional de gimnastică artistică, potrivit Sportsnet.ro

Sportiva de 18 ani spune că la Paris a trăit experienţa vieţii

„Într-o conjunctură ca aceasta se cern persoanele şi realizezi cine este cu adevărat tot timpul lângă. Sunt foarte recunoscătoare pentru colegele mele care au fost mereu alături de mine...  şi la concurs mă uitam la ele şi îmi venea să plâng”, a adăugat Ana Maria Bărbosu, componentă a lotului naţional de gimnastică artistică.

Şi Sabrina a trăit la intensitate maximă ultimele zile!

„Au fost zile grele, încerc să îmi revin după tot ce s-a întâmplat , îmi doresc foarte mult să se rezolve. Eu nu am călcat linia sub nicio formă şi chiar îmi doresc să se rezolve această problemă”, spune Sabrina Voinea, componentă a lotului naţional de senioare de gimnastică artistică.  

Carmencita Constantin, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, spune că va face tot ce îi stă în putere ca Anei şi Sabrinei să li se facă dreptate.

 „Au fost momente pe care trebuie să recunosc că nu le-am trăit niciodată până acum, de o intensitate fantastică pentru că a fost suferinţa copiilor. Aşteptăm o decizie finală, sunt toate demersurile făcute şi suntem încrezători pentru că noi ştim ce documente am depus şi ştim, la modul cel mai obiectiv, că dreptatea este de partea noastră”, a recunoscut Carmencita Constantin. 

Îşi doresc e o vacanţă

În ultimele zile s-a vorbit inclusiv despre retragerea celor două fete din gimnastică. Ana spune că nu vrea să vorbească la cald şi tot ceea ce îşi doreşte este să meargă să se liniştească.

„Aştept să mă liniştesc, nu îmi place să acuz şi să dramatizez. Vreau să ajung acasă, cred că îmi voi închide telefonul şi orice canal de comunicare şi de social media, vreau să am parte de o pauză, iar când gândurile se vor linişti, o să văd care va fi următoarea decizie”, a adăugat Ana Maria Bărbosu.

Camelia Voinea, mama şi antrenoarea Sabrinei, a spus imediat după concurs că atât ea, cât şi fiica ei vor renunţa la gimnastică, dar Sabrina speră să îşi convingă mama să nu facă asta.

 „Deocamdată o să ne luăm o pauză, o să mergem în vacanţă, să ne relaxăm. Am muncit foarte mult, eu îmi doresc foarte mult să continui. Îmi doresc să arăt pe viitor că sunt din ce în ce mai bună,  o să vorbesc şi cu mama să o conving”, a susţinut Sabrina Voinea, care-şi caută dreptatea la comisia olimpică şi la TAS. 

Trei zile nu a dormit

Carmencita Constantin spune că ceea ce s-a întâmplat în finala de la sol, a lăsat urme adânci asupra fetelor.

„Nu sunt bine nici una, nici alta şi nici celelalte colege pentru că toate au fost solidare cu ele. Va fi foarte greu să reconstruim încrederea că merită să muncească şi că la viitoarele Jocuri Olimpice nu se vor lovi de aceeaşi întâmplare a unui arbitraj părtinitor”, a mai spus preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică.

Nici pentru şefa de la gimnastică ultimele zile nu au fost bune.

„Au fost în total 3 nopţi nedormite, zero somn, gânduri, socoteli, citit, documentat, conectat cu avocaţi, cu prieteni, cu toată lumea care putea să îmi furnizeze o informaţie. Nu am avut odihnă până nu am fost sigură că am făcut tot ce am putut şi ce trebuia ca fetele să fie măcar reprezentate”, mai recunoaşte Carmencita Constantin. 

Carmencita are numai cuvinte de laudă la adresa gimnastelor care au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Eu le-am transmis să se bucure de ce au făcut, noi suntem extraordinar de mândri şi nu sunt puţine cuvinte când spunem că au realizat lucruri fantastice. Când am pus obiectiv să ne calificăm la Jocurile Olimpice cu echipa, nimeni nu ne-a crezut. S-a întâmplat nu numai să ne calificăm, să intrăm în finală cu echipa. 

Presiunea a fost foarte mare, iar ele şi-au făcut cu vârf şi îndesat toată treaba. Au muncit extraordinar de mult şi au dat extraordinar de mult acestei ţări şi au nevoie de susţinerea noastră”, a încheiat Carmencita Constantin, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică.

Afla mai multe despre: ana barbosusabrina voineagimnastica romaniaromania jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare