Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Imnul secuiesc la hochei | Ion Ţiriac a făcut un gest fără precedent în faţa organizatorilor în momentul în care lui i s-a pus imnul greşit. "Nu-l ştiam"

Imnul secuiesc la hochei | Ion Ţiriac a făcut un gest fără precedent în faţa organizatorilor în momentul în care lui i s-a pus imnul greşit. "Nu-l ştiam"

Diverse

Comentarii

Fostul lider mondial ATP, Ilie Năstase, a făcut o paralelă între naţionala de hochei a României şi momentul când lui şi lui Ion Ţiriac le-a fost pus imnul greşit din partea organizatorilor.

Ce au făcut Ilie Năstase şi Ion Ţiriac când li s-a pus imnul greşit

Printre performanţele obţinute, cei doi campioni ai României, Ilie Năstase şi Ion Ţiriac, au avut parte şi de clipe inedite. Un moment care s-ar fi putut transforma într-un scandal diplomatic s-a petrecut în urmă cu 50 de ani, când cei doi activau ca sportivi. 

Reprezentând Republica Populară România, Ţiriac şi Năstase au luat parte la un turneu în care s-a auzit imnul monarhiei din România, "Trăiască Regele". Ţiriac a simţit momentul şi a ieşit de pe teren, iar actualul afacerist l-a scos de pe suprafaţa de joc şi pe Ilie Năstase. 

"Nasty" a povestit momentul şi i-a felicitat pe componenţii naţionalei României de hochei, care au părăsit gheaţa atunci când coechipierii au intonat imnul Ţinutului Secuiesc

"O să-i felicit pe cei trei jucători care au ieşit de acolo (n.r. - de pe gheaţa la Campionatul Mondial, la meciul România - Ungaria). Şi nouă ni s-a întâmplat acum vreo 50 de ani, numai că ni s-a cântat imnul regelui (n.r. - Trăiască Regele) atunci . Eram în 1970 la Charlotte cred.

A fost un incident grav atunci. Eu eram mai tânăr atunci, nu ştiam imnul regelui. Domnul Ţiriac şi domnul Georgescu au ieşit imediat de pe teren şi mi-au făcut semn să ies şi eu. Au făcut bine ăia care au ieşit, băieţii", a declarat Ilie Năstase. 

În schimb, fostul jucător de tenis a refuzat să comenteze momentul în care ministrul Sportului, Eduard Novak, a amuţit, fiind provocat să intoneze imnul României

"Nu comentez, că nu ştiu, întrebaţi-l pe el. Nu prea e noermal, dar nu-mi dau eu cu părerea. Cine l-a pus acolo pe dansul trebuie să-l întrebe. Nu mă întrebaţi, că ştiţi ce cred eu", a mai spus mâhnit Ilie Năstase. 

Afla mai multe despre: ilie nastaseion tiriacimnul secuiesc hocheiimnul regelui 

viewscnt
Articole similare