Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Încă o echipă cu probleme financiare în Liga 1, după Hermannstad: ”După cum ştim, are datorii”

Încă o echipă cu probleme financiare în Liga 1, după Hermannstad: ”După cum ştim, are datorii”

Superliga

Comentarii

Şi în acest an, în Superliga sunt echipe care au probleme financiare destul de mari.

La finalul sezonului trecut, din Liga 1 au retrogradat 3 echipe care s-au confruntat cu probleme financiare foarte mari: Academica Clinceni, Gaz Metan Mediaş şi Dinamo.

Primele două s-au desfiinţat deja, în vreme ce Dinamo se chinuie să strângă bugetul pentru noul sezon. Însă, în Liga 1, au intrat încă două echipe cu datorii.

Încă o echipă cu probleme financiare în Liga 1

În sezonul trecut, U Cluj, Petrolul şi FC Hermannstadt au reuşit să revină în Liga 1. Însă două dintre ele se confruntau cu probleme financiare încă de când erau în Liga 2.

FC Hermannstadt este în insolvenţă şi Dani Coman a cerut disperat ajutor financiar de la autorităţile locale, în vreme ce Petrolul - care deja a trecut printr-un faliment - are şi ea probleme.

Valeriu Răchită spune că situaţia financiară a Petrolului ar fi putut fi îmbunătăţită de implicarea autorităţilor locale, dar cei care au fondat clubul au refuzat dialogul.

Acum, Valeriu Răchită susţine că este dificil din punct de vedere legat ca Primăria Ploieşti să se implice financiară, deoarece legea nu-i permite să se asocieze cu societăţi care au datorii:

”Primăria de un an şi ceva îi invită la dialog pe membrii fondatori, cei care conduc clubul, la o asociere, dar am fost refuzaţi. Este o echipă privată şi, bineînţeles primarul, Consiliul Local, au luat act de decizia celor care conduc Petrolul şi şi-au văzut de treburile lor.

Acum, e foarte greu de găsit o formă legală, în afară de legea 350 pe fonduri nerambursabile, pentru că nu te poţi implica într-o societate care are datorii şi, aşa cum ştim, Petrolul are datorii”, a spus Vivi Răchită la Orange Sport.

În ciuda problemelor financiare, Petrolul a reuşit în această vară să facă transferuri interesante. Printre jucătorii aduşi sunt Gabi Tamaş, Gicu Grozav şi Constantin Budescu.

Afla mai multe despre: petrolul 

viewscnt
Articole similare