Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Încă un război pentru o marcă istorică în Liga 1. Fanii au luat foc: ”Instanţele vor arăta cine deţine marca”

Încă un război pentru o marcă istorică în Liga 1. Fanii au luat foc: ”Instanţele vor arăta cine deţine marca”galerie foto

Superliga

Comentarii

Încă o mare echipă din Liga 1 are dispute în privinţa mărcii istorice.

Probleme cu marca au apărut şi la Arad. Într-un comunicat oficial, şefii clubului UTA au anunţat că marca a trecut definitiv în proprietatea clubului.

De partea cealaltă, asociaţia Suporter Club UTA susţine că este în continuare unica proprietară a mărcii.

Clubul UTA Arad susţine că marca a intrat definitiv în proprietatea clubului

Pe 7 aprilie 2023, UTA Arad a postat un comunicat oficial pe site-ul clubului, prin care anunţa că devenit proprietara mărcii istorice.

Aceasta i-ar fi aparţinut omului de afaceri Călin Costea, un apropiat al lui Alexandru Meszar şi ar fi decis să o cedeze definitiv.

”Marca UTA a ajuns definitiv acolo unde îi este locul, la club. Normalitatea s-a stabilit în urma unui nou acord încheiat cu proprietarul mărcilor, domnul Călin Costea.

Clubul nostru a intrat astfel definitiv în posesia mărcii pe care o deţinea până acum doar temporar. Marca nu va mai fi deţinută de acum încolo de persoane fizice sau de alte organizaţii, doar exclusiv de clubul UTA.

Prin adjudecarea definitivă a acestui patrimoniu, valoarea clubului a crescut substanţial”, a anunţat UTA pe site-ul oficial al clubului.

Suporterii susţin însă că ei sunt singurii proprietari ai mărci

Comunicatul UTA-ei este însă foarte diferit de varianta fanilor din Suporter Club UTA.

La rândul lor, aceştia au ieşit cu un comunicat oficial în care anunţă că marca este deţinută în continuare de ei şi Călin Costea n-are niciun fel de drept pe aceasta.

Călin Costea ar fi înregistrat la rândul său o marcă UTA, despre care suporterii susţin că n-are niciun fel de legătură cu echipa istorică. Disputa va fi tranşată în instanţă:

Ne vedem nevoiţi din nou să venim în faţa suporterilor utişti şi nu numai, pentru a răspunde unor dezinformări cu privire la marca „UTA”, venite din partea unor indivizi precum Alexandru Meszar sau Călin Costea, unul profitând din plin de pe spatele clubului, iar celălalt încercând la rândul său să profite.

Suporter Club UTA este şi va rămâne în continuare entitatea care deţine marca „UTA”, iar aceasta este formată din nume, siglă şi culori. Acest lucru este foarte uşor verificabil, chiar pe site-ul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

Este chiar absurd modul în care persoane din club, prin contestarea mărcii deţinute de Suporter Club UTA, contestă inclusiv sigla, istoria şi palmaresul clubului UTA, acestea fiind strâns legate de marca „UTA”, adică de nume, de siglă şi de culori.

Este cu atât mai absurd, cu cât, din punct de vedere sportiv, clubul UTA foloseşte marca deţinută de Suporter Club UTA, nu acele înşiruiri de litere ale lui Călin Costea. Practic, clubul UTA a primit identitatea prin marca deţinută de Suporter Club UTA.

Mai menţionăm faptul că, din punct de vedere juridic, Suporter Club UTA a contestat orice altă aşa-zisă marcă ce conţine literele „UTA”.

Până de curând, Suporter Club UTA nu şi-a pus vreodată problema ca cineva să încerce confiscarea clubului UTA şi să profite de pe urma numelui acestuia, acesta fiind şi motivul pentru care, până recent, nu au fost întreprinse acţiuni în justiţie.

Dincolo de aceste dezinformări venite din partea lui Alexandru Meszar, a lui Călin Costea şi a profitorilor din jurul lor, suntem convinşi că instanţele judecătoreşti vor arăta cât se poate de clar cine deţine marca „UTA” şi cine pretinde că o înşiruire de litere poate ţine loc de nume, siglă şi culori”, este comunicatul suporterilor.

Marca pe care UTA o foloseşte în prezent aparţine fanilor şi Suporter Club UTA

După faliment, marca UTA Arad a fost înregistrată de omul de afaceri Nicolae Bara (n.r. decedat pe 20 martie 2023), cel care a pus umărul la renşaterea şi relansarea ”Bătrânei Doamne”.

Ulterior, după ce s-a retras, Nicolae Bara a cedat drepturile asupra mărcii către Suporter Club UTA, asociaţie care o deţine şi în prezent.

De altfel, cei din Suporter Club UTA au ataşat comunicatului de mai sus şi datele de înregistrare ale mărcii la OSIM.

Mai departe, fanii din Suporter Club UTA au cedat marca spre folosinţă actualului club din Liga 1, care este controlat de Alexandru Meszar.

Însă Alexandru Meszar este aspru contestat de suporterii din Arad pentru modul în care omul de afaceri conduce clubul.

Afla mai multe despre: marca uta arad 

viewscnt
Articole similare