Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Incredibil! Clubul din play-off care riscă să nu joace în Liga 1 în sezonul următor. Noi probleme după Academica Clinceni şi Gaz Metan

Incredibil! Clubul din play-off care riscă să nu joace în Liga 1 în sezonul următor. Noi probleme după Academica Clinceni şi Gaz Metan

Hermannstadt​

Comentarii

Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, Emilian Hulubei, anunţă probleme pentru una dintre candidatele importante la promovarea în Liga 1. A doua clasată din liga secundă, Hermannstadt, riscă să nu obţină licenţa care să-i asigure prezenţa în prima ligă.

Club din play-off, în pericol de a rata licenţa pentru Liga 1

Din punct de vedere sportiv, Hermannstadt şi-a revenit rapid, după retrogradarea din Liga 1, la finalul sezonului trecut. În actuala stagiune, sibienii sunt pe locul secund de pe care promovează direct în Liga 1, dar au câteva aspecte de rezolvat. 

Hermannstadt a intrat în insolvenţă, dar aceasta este contestată. Problema le poate da planurile peste cap sibienilor. 

Emilian Hulubei susţine că clubul trebuie să depună dosarul de licenţiere pentru Liga 1 până pe 30 aprilie, altfel va rata promovarea. Doar că Hermannstadt nu şi-a rezolvat planul de reorganizare, lucru care ar putea împiedica echipa să promoveze. 

"Nu cred că iese din insolvenţă. Din păcate la ei e o altă problemă, pentru că a fost contestată intrarea în insolvenţă şi nu se ştie ce se întâmplă în momentul ăsta. Ca să poţi promova trebuie să iei licenţa pentru a participa în Liga 1. 

Documentele pentru licenţă sunt depuse până pe 30 aprilie. Până acum Hermannstadt nu are un plan de reorganizare aprobat, iar dacă până la 30 aprilie planul de reorganizare nu va fi aprobat, Hermannstadt nu va primi licenţă pentru participarea în Liga 1 şi atunci se zbat degeaba, intră în play-off degeaba, nu au nicio şansă de promovare", a declarat Emilian Hulubei, conform Sptfm.ro

  • Viitorul Pandurii Tg. Jiu, Hermannstadt, Dunărea Călăraşi, Astra Giurgiu şi Unirea Constanţa sunt cluburile din Liga 2 aflate în insolvenţă. 

În schimb, preşedintele lui Hermannstadt, Dani Coman, i-a transmis lui Emilian Hulubei că situaţia se va rezolva. 

"Din câte am vorbit cu Dani Coman, el spune că nu e niciun fel de problemă de aprobare a planului de reorganizare, dar timpul e foarte scurt, vor avea de muncit să reuşească să-şi facă dosarul de licenţiere până pe 30 aprilie şi să se aprobe planul de reorganizare", a mai spus preşedintele AFAN. 

Dacă în Liga 2, Petrolul şi Hermannstadt au cele mai mari şanse de a obţine promovarea directă, situaţia e complicată la echipele din subsolul clasamentului Ligii 1. 

Gaz Metan pare condamnată la retrogradare, în timp ce Academica Clinceni, un alt club văzut ca victimă sigură, a reuşit să atragă un investitor cu care să atace salvarea. 

Afla mai multe despre: hermannstadt insolventahermannstadtemilian hulubei 

viewscnt
Articole similare