Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INTERVIU cu Harrison Nsimbukizaza Sema Manzala Tusungama: ”Dacă n-aş fi fost fotbalist aş fi fost influencer”. :) Ce spune despre români

INTERVIU cu Harrison Nsimbukizaza Sema Manzala Tusungama: ”Dacă n-aş fi fost fotbalist aş fi fost influencer”. :) Ce spune despre românigalerie foto

Petrolul

Comentarii

La sfârşitul lunii august, Petrolul anunţa transferul lui Manzala, mijlocaş central cu 45 de meciuri în Ligue 1. Fotbalist care a jucat pentru Amiens şi Angers, Manzala a devenit rapid unul dintre favoriţii suporterilor.

Manzala a acceptat invitaţia orangesport.ro de a vorbi despre transferul său surprinzător în România, despre diferenţele dintre Ligue 1 şi Superliga, dar a dezvăluit şi meseria pe care ar fi avut-o dacă nu ar fi devenit fotbalist. Spoiler: nu are deloc legătură cu fotbalul.

Salut, Manzala! Prima ta apriţie în online-ul românesc. Poţi te rog să îmi spui cum de s-a întâmplat ca un jucător care a evoluat în Ligue 1 a ajuns în Superliga?
Un agent sportiv mi-a spus despre Petrolul, m-a pus în contact cu echipa şi totul s-a întâmplat natural. Ei m-au plăcut, eu pe ei. Îmi căutam echipă şi mă bucur mult de tot că am ajuns la Petrolul.

Întrebarea tipică: ce ştiai despre România înainte să vii acum 2 luni şi un pic aici? Ştiai ceva?
Nu, nu aveam nici cea mai mică idee despre România. În Franţa îmi fusese creată o anumită imagine legată de români. Ştii şi tu la ce mă refer. Nu e neapărat cea mai bună imagine. Odată ajuns la voi mi-am dat seama că oamenii de aici sunt chiar cool majoritatea dintre ei. Şi că ce credeam eu şi mi s-a spus nu e deloc adevărat.

Cât de departe e Superliga de Ligue 1?
Am avut norocul în viaţa asta să joc la un nivel foarte înalt: Ligue 1. În România există încă lipsuri mari pe parte de infrastructură, dar nu este cel mai slab campionat. E departe de Ligue 1, dar nu e cazul să o denigrăm. E un campionat bun.

Ai apucat să încerci vreun fel de mâncare românesc? Ţi-a plăcut ceva?
Clar nu pe toată, dar recunosc că am gustat mici şi mi-au plăcut mult de tot.

Ai avut cea mai bună perioadă ca şi fotbalist la Amiens. 57 de meciuri, 9 goluri, 6 pase decisive între 2016 - 2018.. Dintre acestea, 37 au fost în Ligue 1. Te-ai transferat apoi la Angers. Şi de acolo a fost doar un pas să ajungi în Ligue 2, acum la Petrolul. Ce s-a întâmplat?
Pf, da. La Angers nu am reuşit să mă adaptez. Sau poate că reuşeam să o fac într-un final, dar atunci când joci la un nivel înalt şi îmbraci tricoul unei echipe dintr-un campionat puternic aşa cum e cel din Franţa, nimeni nu are generozitatea să-ţi ofere timp. Nu l-am primit, nu m-am adaptat.

Cum ai început fotbalul? Familia te-a susţinut?
Nu am o poveste ieşită din comun: am început să joc fotbal cu prietenii, în faţa blocului. Cum rar o să mai auzim în prezent, probabil (râde). Familia m-a susţinut, da.

Petrolul surprinde sezonul acesta. E nou-promovată, dar se luptă pentru un loc în play-off. Sunt depăsite aşteptările de la începutul sezonului?
Mai sunt de jucat foarte multe meciuri, deci cred că noi trebuie să fim concentraţi în continuare şi să nu ne ia valul. Trebuie să avem grijă ca echipa asta să rămână în prima ligă, dar dacă prindem play-off, cu mare plăcere, jucăm. Îţi dai seama că am vrea asta, dar să nu uităm care ne e scopul: să aibă suporterii ăştia minunaţi echipă în prima ligă.

Apropo de suporteri, ce zici de ei? Ai mai avut parte de o astfe de atmosferă la echipele la care ai jucat?
Sunt incredibili! Rar mi-a fost dat să văd aşa suporteri în viaţa mea.

Ai vreun jucător preferat?
Îmi place unul singur doar: Cristiano Rolando. Atât.

Numele tău e unul foarte lung, atipic pentru noi: Harrison Nsimbukizaza Sema Manzala Tusungama.
(râde) Da, am aflat. Colegii îmi spun Manzala. E ok aşa.

Dacă nu ai fi fost fotbalist, ce meserie ai fi avut?
Cred că aş fi fost influencer.

Afla mai multe despre: harrison nsimbukizaza sema manzala tusungama 

viewscnt
Articole similare