Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ioan Andone a primit o ofertă de la Steaua, dar a refuzat-o: ”Mi-a fost frică”. EXCLUSIV

Ioan Andone a primit o ofertă de la Steaua, dar a refuzat-o: ”Mi-a fost frică”. EXCLUSIV

Special

Comentarii

Ioan Andone a povestit în cadrul podcastului ”SportCast cu Sile” cum a refuzat oferta de la Steaua, deoarece ”îi era frică”.

În vârstă de 62 de ani, Ioan Andone este un simbol al lui Dinamo, club pentru care a jucat din 1983 până în 1980.

Ulterior, Ioan Andone a revenit în Ştefan cel Mare ca antrenor, în mai multe mandate, iar în 2004 a câştigat titlul cu echipa sa de suflet.

Motivul pentru care Ioan Andone a refuzat oferta de la Steaua

În ediţia din această săptămână, Silviu Tudor Samuilă l-a avut invitat pe Ioan Andone, unul dintre cei mai mari fotbalişti din istoria lui Dinamo şi printre cele mai cunoscute personalităţi din fotbalul românesc.

Însă istoria pentru Ioan Andone putea să se scrie altfel. Fostul mare fundaş central a crescut ca fotbalist la Corvinul Hunedoara şi în vara lui 1983 a fost transferat de Dinamo.

Însă, cu un an înainte, el a primit o ofertă de la Steaua. Avea 21 de ani atunci şi a refuzat să meargă la echipa din Ghencea.

Ioan Andone povesteşte acum că motivul pentru care a refuzat să meargă la Steaua a fost că îl avea concurent pe regretatul Ştefan Sameş, despre care spune că era un fundaş incredibil. 

Cei doi au fost colegi la echipa naţională şi Ioan Andone spune că n-ar fi avut prea multe şanse să-i ia locul de titular la Steaua.

”Eu cu o singură echipă am avut (n.r. discuţii), cu Steaua, înainte cu un an (n.r. de a se transfera la Dinamo). Mi-a fost frică să merg la Steaua.

De ce? Pentru că eu jucam la naţională cu Sameş şi era Sameş aşa bun fotbalist... Şi zic: cum, mă, să joc eu înaintea lui? Mă duc să stau rezervă? Serios, mi-a fost teamă.

Mai ales că eu am fost la naţională în '81 şi am apucat să-l am coleg pe Sameş. Un jucător... n-a apucat el să joace un Campionat European, un Campionat Mondial, dar era un jucător imens. Eu m-am antrenat cu el.

Şi când mi-a venit ofertă de la Steaua am refuzat-o”, a povestit Ioan Andone în cadrul podcastului ”SportCast cu Sile”.

 

Afla mai multe despre: ioan adone 

viewscnt
Articole similare