Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ioan Ovidiu Sabău a revenit pe banca lui ”U” Cluj şi va încasa un salariu ameţitor! ”Moţul” va fi cel mai bine plătit antrenor din Superligă

Ioan Ovidiu Sabău a revenit pe banca lui ”U” Cluj şi va încasa un salariu ameţitor! ”Moţul” va fi cel mai bine plătit antrenor din Superligă

Superliga

Comentarii

Ioan Ovidiu Sabău a revenit la Universitatea Cluj, după ce îşi încheiase precendentul mandat pe banca ”Şepcilor roşii” în urmă cu doar trei luni.

Fostul component al ”Generaţiei de Aur” anunţase la sfârşitul lui mai că se retrage din funcţia de antrenor principal al Universităţii Cluj, la doar câteva zile după ce ”stundeţii” au fost învinşi la lovituri de departajare de Sepsi în finala Cupei României. Cu toate acestea, ”Moţul” este pregătit să pună umărul la ascensiunea echipei, după startul dezamăgitor de campionat. 

Toni Petrea a fost demis de la ”U”, după doar şase meciuri pe banca alb-negrilor. Neluţu Sabău a revenit la echipa la care a debutat în fotbalul mare, în aceeaşi zi în care pagina oficială de Facebook a ”Şepcilor roşii” a anunţat plecarea fostului antrenor de la FCSB.

”Moţul”, mai bine plătit decât Reghecampf şi Mandorlini

Odată cu instalarea pe banca Universităţii Cluj, Neluţu Sabău a devenit cel mai bine plătit antrenor din Superligă, relatează Prosport, cu nu mai puţin de 27.0000 de euro pe lună, urmat de Laurenţiu Reghecampf (20.0000 de euro) şi Andrea Mandorlini (18.000 de euro),

Sabău urmează să fie la conducerea băncii tehnice a lui U Cluj începând chiar cu meciul cu Hermannstadt, din etapa viitoare a Superligii.

”Clubul nostru a ajuns la un acord cu Ioan Ovidiu Sabău, care revine pe banca tehnică a Universităţii Cluj. Acesta va conduce echipa la meciul de luni cu FC Hermannstadt din etapa a şaptea a Superligii. Îi urăm bun venit şi îi dorim mult succes în acest nou capitol alături de ”U”!”, a transmis U Cluj, prin Facebook.

Toni Petrea, desfiinţat de consilierii Primăriei înainte de demitere

Pe lânga presiunilor din cauza performanţelor la nivel sportiv, Petrea a fost nevoit să reziste şi presiunilor venite din partea autorităţii locale. Toate deciziile importante, de la finanţare şi până la alcătuirea lotului, sunt luate la nivel de autoritate locală, acolo unde primar este Emil Boc. O cerinţă cel puţin neobişnuită pentru technician a fost întocmirea unui raport detaliat care să conţină cauzele pentru lipsa de rezultate şi lipsa punctelor din clasament.

Conform GSP, situaţia l-a uimit şi chiar l-a revoltat într-o primă fază pe antrenor, dar în cele din urmă s-a supus, fiind sfătuit inclusiv de apropiaţi că ar fi bine să nu refuze solicitarea, tocmai pentru a nu le da un motiv în plus celor din Primărie să grăbească demiterea sau amendarea lui.

Derby-ul cu CFR Cluj a reprezentat ultima şansă de salvare pentru Toni Petrea, înfrângerea la limită cu scorul de 4-3 i-a adus demiterea.

Afla mai multe despre: u clujioan ovidiu sabău 

viewscnt
Articole similare