You are here:

Istorie la Roland Garros! O jucătoare de 17 ani a eliminat-o pe Sabalenka şi a devenit cea mai tânără semifinalistă de grand slam din ultimii 27 de ani

Istorie la Roland Garros! O jucătoare de 17 ani a eliminat-o pe Sabalenka şi a devenit cea mai tânără semifinalistă de grand slam din ultimii 27 de ani

Tenis

Comentarii

Rusoaica Mirra Andreeva, în vârstă de 17 ani, a scris istorie la Roland Garros, miercuri, prin victoria cu 6-7(5), 6-4, 6-4, în faţa numărului 2 mondial şi campioanei de la Australian Open, Arina Sabalenka, ea devenind cea mai tânără semifinalistă de grand slam din ultimele aproape trei decenii.

Andreeva, în vârstă de 17 ani, a eliminat-o pe Sabalenka în sferturi

Andreeva a trecut în 2 ore şi 29 de minute de o Sabalenka slăbită, care a primit un time-out medical în primul set şi ulterior alte îngrijiri în timpul meciului,.

Este cea mai tânără jucătoare care a ajuns în semifinalele unui turneu de grand slam de la Martina Hingis, fostul număr 1 mondial, care avea 16 ani când a ajuns în semifinalele de la Roland Garros şi US Open în 1997.

Sabalenka nu mai pierduse un set la un meci de grand slam în 2024 înainte de a o înfrunta pe Andreeva.

Andreeva a devenit cea mai tânără jucătoare care a învins-o pe numărul 1 sau numărul 2 mondial într-un turneu de grand slam, după Jelena Dokic, care avea 16 ani când a învins-o pe Martina Hingis, numărul 1 mondial, în primul tur la Wimbledon, în 1999. Ea este cea mai tânără care a reuşit acest lucru la Roland-Garros de când Monica Seles, tot la 16 ani, a învins-o pe Stefanie Graf în finala de la Paris din 1990. 

Afla mai multe despre: mirra andreevaroland garrosarina sabalenka 

viewscnt
Articole similare