You are here:

Istorie pentru România! Premiera stabilită de David Popovici, la Jocurile Olimpice de la Paris, odată cu medalia de aur cucerită

Istorie pentru România! Premiera stabilită de David Popovici, la Jocurile Olimpice de la Paris, odată cu medalia de aur cucerită

Jocurile olimpice

Comentarii

David Popovici a scris istorie la doar 19 ani. Întotătorul a câştigat aurul olimpic la 200 metri liber, iar sportivul de la CS Dinamo a stabilit o premieră în sportul românesc.

David Popovici rămâne în istorie! Performanţă unică în sportul românesc, după aurul de la Jocurile Olimpice 2024

Întotătorul David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 200 metri liber, luni seară, la Jocurile Olimpice de la Paris. A fost o cursă palpitantă, cu tricolorul care a recuperat fantastic pe ultimii metri pentru a reuşi să stabilească timpul de un minut, 44 de secunde şi 72 de sutimi, care i-a adus primul loc la Paris. 

Este primul titlu olimpic din cariera lui Popovici, care va împlini 20 de ani la 15 septembrie. În aceeaşi măsură este o premieră şi pentru sportul românesc. 

David Popovici este primul campion olimpic bărbat din istoria înotului românesc.   

Cu  1:44.72, tricolorul a fost urmat de Matthew Richards (Marea Britanie), cu două sutimi mai lent, şi Luke Hobson (SUA), cu şapte sutimi de secundă în spatele lui David Popovici. 

”Este un vis împlinit. Mă bucur foarte tare, sper să nu încep să plâng la imn (n.r- el a avut lacrimi în ochi la imn). Mă bucur că acum cinci minute am scris istorie şi dacă eu am putut, un băiat obişnuit, doar cu dorinţă arzătoare şi puternică, atunci oricine poate. Cine ştie ce va fi mâine? Orice e posibil, atât timp cât ai un culoar, ai o şansă. Treaba încă nu s-a încheiat, dar bineînţeles că o să mă bucur, este o realizare imensă, în primul rând pentru mine, mpă bucur că ţara m-a urmărit, că sunt atât de mulţi români în tribună”, a declarat Popovici la TVR 1.

Afla mai multe despre: david popovicidavid popovici jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare