You are here:

AUR OLIMPIC! David Popovici a cucerit medalia de aur la proba de 200m liber, la Jocurile Olimpice de la Paris

AUR OLIMPIC! David Popovici a cucerit medalia de aur la proba de 200m liber, la Jocurile Olimpice de la Paris

David Popovici

Comentarii

David Popovici a cucerit medalia de aur la proba de 200 m liber, la Jocurile Olimpice de la Paris.

David Popovici a cucerit medalia de aur la proba de 200 m liber, la Paris

Medalia de argint a fost cucerită de Matt Richards, cu un timp de 1:44,74, în timp ce Luke Hobson a reuşit să obţină medalia de bronz, cu 1:44,79.

UPDATE 21:46 | DAVID POPOVICI A CUCERIT AURUL OLIMPIC! Popovici a încheiat cu timpul 1:44,72 în finala de 200m liber.

UPDATE 21:44 | A început proba la 200m liber! Popovici a avut parte de un start excelent!

UPDATE 21:41 | Sportivii se pregătesc de proba la 200 m liber. Popovici a ieşit ultimul şi va concura pe culoarul patru.


Popovici s-a calificat, duminică seară, în finala probei de 200 de metri liber din cadrul competiţiei de înot de la Jocurile Olimpice. Popovici a înregistrat cel mai bun timp al semifinalelor, 1:44.53

Înotătorul român în vârstă de 19 ani a concurat în a doua semifinală. Ca urmare a rezultatelor din semifinale, Popovici va lua startul în finală de pe culoarul 4 şi este considerat principalul favorit la aurul olimpic la proba de 200 de metri liber.

Alături de el, s-au mai calificat britanicul Duncan Scott, americanul Luke Hobson, germanul Lukas Maertens, australianul Maximillian Giuliani, lituanianul Danas Rapsys, britanicul Matthew Richards şi japonezul Katsuhiro Matsumoto.

David Popovici, dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, are în palmares un loc 4 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021.

Popovici este cel mai tânăr sportiv calificat în finala de la 200 m, iar britanicul Duncan Scott este cel mai premiat, din punct de vedere al medaliilor obţinute la Jocurile Olimpice.

Prezenţi la finala probei de 200m liber de la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, au fost prezenţi Popovici, Duncan Scott şi Danas Rapsys. Sportivul român s-a clasat pe locul patru, în timp ce Scott a obţinut medalia de argint.

Dintre adversarii săi din această probă, Popovici are cel mai rapid timp înregistrat, 1:42,97, la Campionatele Europene de la Roma, din 2022.

Afla mai multe despre: david popovicinatatiejocurile olimpiceparis 2024 

viewscnt
Articole similare