Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Joan Laporta, prima reacţie în scandalul de corupţie în care e implicată FC Barcelona. Atac dur la rivala Real Madrid: "Vorbeşte echipa regimului"

Joan Laporta, prima reacţie în scandalul de corupţie în care e implicată FC Barcelona. Atac dur la rivala Real Madrid: "Vorbeşte echipa regimului"

FC Barcelona

Comentarii

Preşedintele echipei FC Barcelona, Joan Laporta, a declarat că toate plăţile făcute de club către o companie deţinută de un conducător din arbitraj n-au vizat obţinerea unui avantaj ilegal în plan sportiv.

Laporta a precizat că o anchetă internă a clubului a ajuns la concluzia că nu au existat nereguli şi a menţionat că acest caz a fost o campanie orchestrată pentru discreditarea Barcelonei.

El l-a acuzat pe preşedintele LaLiga, Javier Tebas, că încearcă să strice reputaţia echipei FC Barcelona.

În plus, Laporta i-a atacat pe rivalii de la Real Madrid, care s-au alăturat dosarului procurorilor împotriva Barcelonei, spunând că Real a fost întotdeauna cea favorizată de arbitraje.

"Vreau să vorbesc şi de singurul club care acuză în acest proces ca parte separată. Un club care pretinde că se simte lezat. Un club mereu favorizat de deciziile de arbitraj, considerat drept echipa regimului" , a spus Laporta.

Joan Laporta a spus că FC Barcelona a căutat, în relaţia cu Jose Maria Enriquez Negreira, consiliere tehnică de la “o persoană cu mare experienţă în fotbal”.

“Consilierea nu reprezintă o neregulă sau o infracţiune. Departamentul fiscal spaniol a trimis o scrisoare Procuraturii în care spunea că nu poate dovedi că plăţile către companii legate de domnul Negreira au influenţat rezultatul vreunui meci, a subliniat Laporta.

Joan Laporta a cerut ca UEFA să fie corectă faţă de Barcelona în propria investigaţie.

Luna trecută, procurorii spanioli au acuzat FC Barcelona de plăţi de 7,3 milioane de euro în perioada 2001-2018 către firme deţinute de Jose Maria Enriquez Negreira. Negreira a fost vicepreşedintele comisiei de arbitri a federaţiei spaniole în perioada 1993-2018.

Afla mai multe despre: laporta 

viewscnt
Articole similare