Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"L-a enervat pe Tomas Rosicky". Cum a fost pedepsit Florin Niţă sezoane la rând de Sparta Praga: "Merita să fie iertat. Nu există altul ca el"

"L-a enervat pe Tomas Rosicky". Cum a fost pedepsit Florin Niţă sezoane la rând de Sparta Praga: "Merita să fie iertat. Nu există altul ca el"

Stranieri

Comentarii

Florin Niţă a fost împrumutat sâmbătă de echipa cehă Sparta Praga la FK Pardubice, pentru şase luni. Presa din Cehia a scris despre motivele pentru care jucătorul român de 35 de ani a ajuns la ultima clasată, deşi a fost numit "cel mai bun portar din ligă"

Cum a ajuns Florin Niţă în relaţii reci cu cei de la Sparta Praga

Portarul român Florin Niţă va juca la echipa de primă divizie cehă FK Pardubice în următoarele şase luni. Niţă a semnat sâmbătă cu formaţia aflată pe locul 16, ultimul, din 1st League. Pardubice are 11 puncte şi a primit 37 de goluri în 17 etape.

Florin Niţă are 35 de ani şi a evoluat la Sparta Praga din februarie 2018, cucerind o Cupă a Cehiei, în 2020. Însă, jurnaliştii cehi s-au întrebat cum a fost tras pe linie moartă portarul la Sparta Praga. 

"Sparta nu a strălucit constant, însă Niţă a făcut-o. Sigur, a traversat şi perioade slabe, a fost criticat pentru felul în care a comunicat cu fundaşii, dar a dominat la alte capitole", scrie Efotbal.cz. 

Pentru cei cinci ani petrecuţi la echipa de tradiţie din Cehia, fostul titular al naţionalei României a fost lăudat pentru încrederea de sine, dar şi pentru reflexele cu care şi-a salvat echipa în meciuri, iar "fanii Spartei l-au iubit pentru asta". Totuşi, jurnaliştii cehi au aflat şi de ce Florin Niţă a plătit un preţ mare în relaţia cu conducerea. 

"Relaţia cu conducătorii nu a fost cea mai bună. După o perioadă în care s-a impus, a ajuns în tribună, apoi a revenit în poartă. De parcă Sparta nu a fost niciodată convinsă că el este portarul potrivit. Cel puţin nu toţi conducătorii.

Totul s-a schimbat în noiembrie 2021, când Niţă a comis o greşeală în înfrângerea cu Slovacko, scor 4-0, apoi n-a mai prins poarta. Relaţia lui antrenor Pavel Vrba a îngheţat din acel moment. Lucrurile s-au înrăutăţit după o intervenţie în presă câteva luni mai târziu, aspect care l-a enervat pe Tomas Rosicky (n.r. - directorul sportiv de la Sparta Praga), un adept al regulilor şi care nu tolerează rebelii", mai transmite sursa citată. 

Mai mult, Florin Niţă nu ar fi făcut nimic pentru a le recâştiga încrederea celor de la Sparta Praga: "Poate ar fi fost suficient să comunice puţin mai mult, să suprime ego-ul. Chiar şi cu preţul renunţării la sine pentru un moment. Niţă merita să fie iertat. Nu există altul ca el la Sparta acum", mai scrie presa cehă. 

  • 129 de goluri în 110 meciuri a primit Florin Niţă la Sparta Praga, în cinci ani. 

Afla mai multe despre: florin nitaflorin nita sparta pragaflorin nita transfer 

viewscnt
Articole similare