Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”L-ai avut pe Şumudică liber şi nu l-ai pus”. Mihai Stoica, despre ultimele mutări de la Rapid: ”Şucu nu e foarte supărat” | EXCLUSIV

”L-ai avut pe Şumudică liber şi nu l-ai pus”. Mihai Stoica, despre ultimele mutări de la Rapid: ”Şucu nu e foarte supărat” | EXCLUSIV

Rapid

Comentarii

Rapid a intrat într-o nouă era de când clubul a fost preluat de Dan Şucu, dar play-off-ul din campionatul recent încheiat a lăsat un gust amar suflarea giuleşteană. Pentru a face un sezon competiţional 2024-2025 cât mai reuşit, conducerea din Giuleşti l-a pus antrenor principal pe nord-irlandezul Neil Lennon.

Rapid a început pregătirile pentru sezonul viitor, iar un capitol important la care a punctat până acum gruparea de lângă Podul Grant a fost cel al despărţirilor, atât din lotul de jucători, cât şi din staff-ul tehnic.

La conducerea tehnică a formaţiei giuleştene a fost instalat Neil Lennon, chiar dacă Marius Şumudică era un antrenor liber de contract, aspect remarcat de Mihai Stoica.

Analistul Orange Sport a comentat şi afirmaţiile făcute recent de Dani Coman, un alt nume care a făcut istorie în tricoul vişiniu. El a fost portarul Rapidului în sezonul 2005-2006, când echipa a atins faza sferturilor de finală în Cupa UEFA.

Atunci, giuleştenii au terminat pe primul loc o grupă din care mai făceau parte Şahtior Doneţk, Stuttgart, PAOK şi Rennes, iar în fazele eliminatorii au trecut de Hertha Berlin şi Hamburg, fiind eliminaţi în sferturi.

”Aici este o chestie de abordare. Abordarea poate fi 'vreau profesionist' sau 'vreau un om care e legat indisolubil de istoria clubului Rapid'. Este un punct de vedere şi este normal ca oamenii să vorbească, mai ales cei care au chiar legătură.

Pe mine mă enervează, la un moment dat, când vorbesc de noi (n.r. FCSB) unii care n-au avut mare legătură, dar oamenii care au făcut... Dani Coman, până la urmă, a făcut istorie la Rapid. Era portarul titular al echipei care a jucat sfert de finală (n.r. în Cupa UEFA).

Dani Coman a închis poarta la Hamburg şi ce traseu a avut. Atunci, Rapid a avut un traseu mai greu decât al nostru, în 2005-2006. Au avut Feyenoord înainte de grupe şi după au scos trei echipe din Germania. Au avut traseu foarte, foarte greu.

Eu cred că nici Şucu nu e foarte supărat pe cei care îşi exprimă opinia, cum a făcut-o Dani Coman, într-un mod civilizat. Singura decizie care e clar că e cea mai importantă e faptul că l-ai avut pe Şumudică liber şi nu l-ai pus. Atât. Şi ai preferat să aduci un antrenor cu CV şi cu nume mare afară pentru că te gândeşti că asta e reţeta succesului”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

În momentul de faţă, Marius Şumudică este în continuare liber de contract, pe când Dani Coman a devenit preşedintele celor de la FC Argeş.

Declaraţiile lui Dani Coman despre Rapid

"Nu aş vrea să vorbesc prea mult despre Rapid, desi aş avea acest drept, pentru că eu am jucat pentru acel club. Atât timp cât dispar rapidiştii din organigrama clubului, eu zic că identitatea, uşor, uşor, se va pierde sau poate chiar asta se doreşte.

Pentru mine şi pentru suporterii Rapidului, cel mai bine şi cel mai frumos era ca antrenor să fie Şumudică. La Rapid este mai important să dai o bară frumoasă, decât un gol cu capul, dar mai bine mă opresc.

Aş avea atât de multe lucruri de spus, dar prefer să mă abţin, să le acordăm timp şi să vedem dacă au luat deciziile cele mai înţelepte, deşi eu mă îndoiesc”, afirma Dani Coman, recent, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: rapidmihai stoicadani comanmarius sumudicaneil lennon 

viewscnt
Articole similare