Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lamine Yamal a doborât recordul. Spaniolul a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Campionatului European

Lamine Yamal a doborât recordul. Spaniolul a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Campionatului European

EURO

Comentarii

Internaţionalul spaniol Lamine Yamal (16 ani), legitimat la Barcelona, a devenit cel mai tânăr jucător din istoria turneului final de Campionat European.

Yamal, legitimat la Barcelona, cel mai tânăr jucător din istoria EURO

Lamine Yamal, în vârstă de 16 ani, titular în meciul de debut al Spaniei la EURO 2024, sâmbătă, 15 iunie, împotriva Croaţiei, devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat vreodată într-un meci din cadrul turneului continental, informează L'Equipe.

Yamal are 16 ani şi 338 de zile. Dar este o zi cu atât mai specială pentru jucătorul legitimat la FC Barcelona cu cât el a bătut acest record fix de ziua tatălui său. 

Înainte de Lamine Yamal, recordul a fost deţinut de polonezul Kacper Kozlowski. În 2021, el a jucat împotriva lui Spaniei la vârsta de 17 ani şi 246 de zile. Între timp, acesta a ajuns la 20 de ani şi este legitimat la Vitesse, în Eredivisie.

În momentul de faţă, Lamine Yamal este cotat la 90 de milioane de euro şi a bifat şapte meciuri şi două goluri în tricoul naţionalei ”Furia Roja”.

În sezonul recent încheiat, tânărul de nici 17 ani a bifat 50 de meciuri pentru Barcelona în toate competiţiile. A livrat şapte goluri şi 10 pase decisive.

Afla mai multe despre: lamine yamalspaniala ligafuria rojabarcelona 

viewscnt
Articole similare