Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lamine Yamal, convocat la naţionala Spaniei. La doar 16 ani, fotbalistul Barcelonei poate stabili două recorduri deţinute de Gavi şi Fati

Lamine Yamal, convocat la naţionala Spaniei. La doar 16 ani, fotbalistul Barcelonei poate stabili două recorduri deţinute de Gavi şi Fati

FC Barcelona

Comentarii

Lamine Yamal (16 de ani) a fost convocat la naţionala Spaniei, ocazie cu care poate stabili două noi recorduri în istoria selecţionatei ”La Roja”.

Lamine Yamal, convocat la naţionala Spaniei

Lamine Yamal, atacantul de 16 ani al Barcelonei, a fost convocat la naţionala Spaniei, pentru meciurile din preliminariile Euro 2024 pe care selecţionata iberică le va disputa în luna septembrie.

Ofensivul Barcelonei a fost nominalizat de selecţionerul Luis de la Fuente printre cei 24 de jucători convocaţi pentru partidele cu Georgia (Tbilisi, 8 septembrie) şi Cipru (Granada, 12 septembrie), ambele din calificările pentru turneul final al Euro 2024.

Lamal poate stabili două recorduri deţinute de Gavi şi Fati

Dacă va evolua în cel puţin unul din cele două meciuri, Yamal va deveni cel mai tânăr jucător care îmbracă tricoul naţionalei Spaniei. Atacantul are acum 16 ani şi 50 de zile, în timp ce Gavi – cel mai tânăr fotbalist care a jucat până acum pentru Spania, a debutat la 17 ani şi 62 de zile.

În cazul în care va marca, Yamal va deveni şi cel mai tânăr marcator din istoria La Roja, depăşindu-l pe Ansu Fati, care a înscris pe când avea 17 ani şi 311 zile.

Lamine Yamal a debutat în La Liga în aprilie 2023, într-o victorie categorică obţinută de Barcelona contra lui Betis (4-0).

Până în momentul de faţă a jucat patru meciuri la echipa mare a ”extratereştrilor”, reuşind două assist-uri. A bifat minute în toate partidele din acest nou sezon din La Liga.

Afla mai multe despre: barcelonaspanialamine yamal 

viewscnt
Articole similare