Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cupa Mondială | Dramatism total în ultimele meciuri din grupa C. Argentina şi Polonia merg în optimi

Cupa Mondială | Dramatism total în ultimele meciuri din grupa C. Argentina şi Polonia merg în optimigalerie foto

Cupa Mondială

Comentarii

Miercuri, grupele C şi D de la Cupa Mondială vor lua sfârşit. Campioana mondială en-titre, singura care are calificarea asigurată în optimi, o va întâlni pe Tunisa, în timp ce Australia şi Danemarca se luptă direct pentru locul doi. În grupa C, se joacă Arabia Saudită - Mexic şi Polonia - Argentina.

UPDATE Grupa C a ajuns la final!

Echipa naţională a Argentinei a învins miercuri, scor 2-0, selecţionata Poloniei, ambele formaţii calificându-se în optimile Cupei Mondiale. Într-un meci în care al patrule arbitru a fost românul Istvan Kovacs, Mexicul a învins Arabia Saudită cu 2-1.

Sud-americanii au ratat un penalti în prima repriză, prin Messi, în minutul 38, când portarul polonez Szczesny a parat şutul starului argentinian. Totuşi, echipa lui Lionel Scaloni a deschis scorul imediat după pauză, în minutul 46, atunci când Mac Allister a trimis în plasă centrarea lui Molina. În minutul 68 Julian Alvarez a înscris pentru 2-0 din pasa lui Enzo Fernandez. Polonia a fost dominată şi a pierdut cu 0-2, dar se califică mai departe, în optimi, la egalitate de puncte cu Mexic, dar cu golaveraj mai bun.

Mexic a învins pe Arabia Saudită, cu 2-1, dar victoria nu a mai contat. Ambele goluri ale învingătorilor au fost înscrise în repriza secundă, de către Henry Martin (min. 47) şi Luis Chavez (min. 52). Pentru saudiţi a punctat Salem Al Dawsari, în minutul 90+5. La acest meci al patrulea oficial a fost românul Istvan Kovacs.

În clasamentul final al grupei C s-a impus Argentina (6 puncte), urmată de Polonia (4 puncte), Mexic (4 puncte) şi Arabia Saudită (3 puncte).

Totuşi, clasamentul fair-play a fost aproape de a stabili echipa calificată de pe locul secund.

LIVE TEXT | Polonia - Argentina 0-2 (min 47 Mac Allister, min 68 Alvarez)

Echipele de start

  • Polonia: Szczesny - Cash, Glik, Kiwior, Berezynski - Bielik, Krychowiak - Zielinski, Swiderski, Frankowski - Lewandowski
  • Rezerve: Bednarek, Grabara, Grosicki, Gummy, Jedrzejczyk, Kaminski, Milik, Piatek, Skoras, Skorupski, Szymanski, S. Szymanski, Wieteska, Zalewski, Zurkowski
  • Argentina: Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Acuna - Mac Allister, De Paul, Fernandez - Di Maria, Messi, Alvarez
  • Almada, Armani, Correa, Dybala, Foyth, L. Martinez, Lisandro Martinez, Montiel, Palacios, Papu Gomez, Paredes, Pezzella, G. Rodriguez, Rulli, Tagliafico

Min 90: Final de meci.

Min 73: Ocazie mare Argentina. Alvarez a scăpat singur cu portarul, dar a tras în plasa laterală. 

Min 68: GOOOOOOOOOOOOOL Argentina! Alvarez marchează golul de 2-0.

Min 47: GOOOOOOOOOOOOOOOL Argentina! Mac Allister a deschis scorul.

Min 45: Pauză.

Min 38: Incredibil. Leo Messi rateză un penalty. 

Min 33: Ocazie Argentina! Angel Di Maria trimite din corner direct pe poartă, însă Szczesny se întinde şi scoate de sub transversală.

Min 28: Ocazie Argentina! Marcos Anuna şutează din nou periculos, însă mingea trece puţin pe lângă poarta lui Szczesny.

Min 10. Ocazie Argentina. Messi intră în careu şi şutează pe colţul scurt, dar portarul respinge în corner!

Min 1: A început partida.


De departe cel mai interesant duel al zilei de la Cupa Mondială, Polonia - Argentina poate fi văzut şi ca o confruntare între Lewandowski şi Messi, fără îndoială ceimai importanţi jucători de cele două combatante.

Polonia este liderul grupei C, cu patru puncte, iar Argenina o secondează, cu trei puncte şi cu golaberaj plus doi. Cine se impune în meci, câştigă şi grupa şi va juca în optimi contra ocupantei locului doi din grupa D.

În caz de egalitate, doar Polonia ar avea calificarea asigurată, în timp ce sud-americanii ar depinde de jocul rezultatului din celălalt meci al grupei.


LIVE TEXT | Arabia Saudită - Mexic 1-2 (min 90+5 Al Dawsari / min 48 Martin, min 52 Chavez)

Echipele de start:

  • Arabia Saudită: Al Owais - Tambakti, Al Boleahi, Al Amri - Abdulhamid, Al Hassan, Konno, Al Ghannam - Al Buraikan, Al Shehri, Al Dawsari
  • Rezerve: Al Abed, Al Aqidi, N. Al Dawsari, Al Najei, Al Oboud, Al Rubaie, Asiri, Bahebri, Madu, Otayf, Sharahili
  • Mexic: Ochoa - Sanchez, Montes, Moreno, Gallardo - Pineda, Alvarez, Chavez - Lozano, Martin, Vega
  • Rezerve: Alvarado, K. Alvarez, Antuna, Araujo, Arteaga, Cota, F. Mori, Guardado, E. Gutierrez, H. Herrera, R. Jimenez, C. Rodrigurez, Romo, Talavera, J. Vasquez

Min 90+7: Final de meci.

Min 90+5: GOOOOOOOL Arabia! Al Dawsari a marcat. 

Min 52: GOOOOOOOOOOOOOOOOL Mexic! Chavez face 2-0. Fotbalistul a executat perfect o lovitură liberă.

Min 48: GOOOOOOOOOL Mexic! Martin a deschis scorul.

Min 45: Pauză.

Min 3: Ocazie Mexic. Vega rămăne singur cu portarul Al Owais!

Min 1: A început partida.

După ce au produs primul şoc al Mondialului, arabii nu au mai avut câştig de cauză şi cu Polonia, pierzând meciul cu 0-2, unul în care au avut şi un penalty ratat.

Astfel, naţionala lui Herve Renard trebuie să câştige pentru a nu avea emoţii în privinţa calificării, dar are şi varianta remizei, dacă este ajutată şi de rezultatul din celălalt meci, acolo unde Argentina nu ar trebui să câştige cu Polonia.

UPDATE | Surprize în grupa D!

Echipa naţională a Australiei a învins miercuri, scor 1-0, naţionala Danemarcei, şi s-a calificat pentru optimile Cupei Mondiale de fotbal. În aceeaşi fază a competiţiei a ajuns şi echipa Franţei, care a fost învinsă de Tunisia, scor 1-0.

Danemarca a avut o posesie mai bună în prima repriză, dar cei care au deschis scorul au fost fotbaliştii de la Antipozi, prin Mathew Leckie, în minutul 60. În minutul 71 arbitrul meciului a indicat penalti pentru Danemarca, dar tuşierul a intervenit arătând că a fost ofsaid, iar centralul a revenit asupra deciziei şi a lăsat jocul să continue. Victoria la limită a trimis Asutralia în faza eliminatorie a Cupei Mondiale din Qatar.

Franţa a pierdut meciul cu Tunisia, scor 0-1, dar s-a calificat şi ea mai departe. Africanii au avut un gol anulat, la Ghandri, în minutul 8, pentru ofsaid, însă au înscris prin Khazri, în minutul 58, golul unei victorii care nu i-a mai ajutat cu nimic.

Franţa a avut un gol al lui Griezmann anulat de VAR în prelungiri, pentru ofsaid, dar în clasamentul grupei, Les Bleus s-au clasat pe primul loc, cu 6 puncte, urmaţi de Australia (6 puncte), Tunisia (4 puncte) şi Danemarca (1 punct).

LIVE TEXT | Australia - Danemarca 1-0 (Leckie 61)

Echipele de start:

  • Australia: Ryan - Degene, Souttar, Rowles, Behic - Mooy, Irvine, McGree - Leckie, Duke, Goodwin
  • Danemarca: Schmeichel - Andersen, Christensen, Maehle - Kristensen, Hojberg, Eriksen, Jensen - Skov Olsen, Lindstram, Braithwaite

Min. 90+6 Final! Australia a reuşit surpriza şi a învins Danemarca, scor 1-0. 

Min. 90+5 Cornelius reia cu capul pe plasa porţii, dintr-un corner. 

Min. 88 Bah trage pe lângă poartă pentru Danemarca din interiorul careului. 

Min. 61 GOOOOL Australia! Surpriză majoră. Leckie a pornit într-o cursă de la jumătatea terenului, a driblat un adversar şi a tras cu piciorul stâng lângă bară pentru 1-0. 

Min. 59 Eriksen execută pe poartă o lovitură liberă dintr-un unghi închis, iar mingea se duce puţin pe lângă poartă. 

Min. 11 Jensen e lăsat singur cu portarul adversar, dar dintr-un unghi dificil mingea şutată se duce în corner. 

Min. 1 A început meciul de pe Al Janoub Stadium, din Al Wakrah. 

Australia şi Danemarca se luptă pentru calficarea de pe locul doi din grupa D în optimi. Australienilor, care au patru puncte, le ajunge şi un egal, în timp ce naţionala europeană este obligată să câştige.

Locul doi din grupa D va juca în optimi împotriva câştigătoarei grupei C.


LIVE TEXT | Tunisia - Franţa 1-0 (Wahbi Khazri 58)

Echipele de start:

  • Tunisia: Dahmen - Kechrida, Talbi, Meriah, Ghandri, Maaloul - Skhiri, Laidouni, Ben Romdhane, Ben Slimane - Khazri
  • Franţa: Mandanda - Disasi, Varane, Konate, Camavinga - Fofana, Tchouameni, Veretout, Guendouzi - Coman, Kolo Muani

Min. 90+9 Final! Înfrângere pentru Franţa.

Min. 90+8 GOOOOL Franţa! Griezmann evită înfrângerea francezilor la ultima ocazie a meciului. Totuşi, reuşita a fost anulată cu VAR. 

Min. 58 GOOOL Tunisia! Wahbi Khazri porneşte într-o acţiune individuală şi marchează din interiorul careului pentru 1-0. 

Min. 8 GOOOL Tunisia, dar reuşita lui Nader Ghandri a fost anulată pentru offside. 

Min. 1 A început meciul de pe Education City Stadium, din Al Rayyan. 

Campioana mondială în exerciţiu a impresionat şi la această ediţie a Campionatului Mondial. Cu Mbappe, Griezmann, Giroud şi Dembele în mare formă, naţionala lui Deschamps vrea să termine grupa cu maximum de puncte, după ce şi-a asigurat deja prezenţa în fazele eliminatorii.

În calea Franţei stă Tunisia, care nu a acumulat niciun punct până în momentul de faţă.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: cm 2022australia danemarcatunisia frantaarabia saudita mexicpolonia argentina 

viewscnt
Articole similare