Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nebunie în grupa C de la Cupa Mondială! Clasamentul fair-play, aproape de a stabili echipa calificată dintre Polonia şi Mexic. Un gol în minutul 90+5 a răsturnat calculele

Nebunie în grupa C de la Cupa Mondială! Clasamentul fair-play, aproape de a stabili echipa calificată dintre Polonia şi Mexic. Un gol în minutul 90+5 a răsturnat calculelegalerie foto

Fotbal

Comentarii

Grupa C de la Cupa Mondială din Qatar s-a terminat aşa cum a început, cu suspans şi o situaţie inedită. Polonia şi Mexic au fost aproape de clasamentul fair-play al FIFA, pentru stabilirea naţionalei calificate în optimile turneului final, dar un gol înscris în minutul 90+5 e evitat situaţia

Cum s-a stabilit echipa calificată după ce Polonia şi Mexic au terminat la egalitate de puncte

Grupa C a Cupei Mondiale a fost cea mai spectaculoasă. În prima rundă, Arabia Saudită a oferit şocul turneului şi a învins Argentina cu 2-1, iar evenimentele inedite au continuat până în ultimul minut jucat în grupă. 

În ultima rundă au avut loc Polonia - Argentina şi Arabia Saudită - Mexic, iar toate echipele au avut şansa calificării în optimile de finală. 

În cele din urmă, naţionala lui Messi a obţinut biletele pentru tabloul principal de pe primul loc, cu şase puncte, după ce a învins cu 2-0, dar în cazul celei de-a doua echipe calificate aproape că s-a ajuns la criteriul fair-play de departajare. 

Şi Mexic a învins Arabia Saudită, dar mexicanii au pierdut orice fel de speranţă pe final când au aflat scorul celeilalte partide. 

Până în minutul 90+5, Mexic şi Polonia s-au aflat la egalitate la primele patru criterii de departajare: acelaşi număr de puncte, acelaşi golaveraj (2-2), la fel de multe goluri marcate şi 0-0 în meciul direct. 

Însă Arabia Saudită a anulat calculele cu golul marcat în minutul 90+5, când Al Dawsari a înscris şi i-a trimis pe mexicani la un golaveraj de -1, faţă de 0 al Poloniei. 

Astfel, s-a evitat departajarea la clasamentul fair-play (calculat în funcţie de numărul de cartonaşe galbene şi roşii încasate) pentru stabilirea naţionalei calificate în optimile de finală, acolo unde Polonia a stat mai bine faţă de Mexic, -5 faţă de -7!

  • Cartonaşele galbene încasate de polonezi: trei cu Arabia Saudită (Kiwior, Cash, Milik), unul cu Mexic (Frankowski) şi unul cu Argentina (Krychowiak)
  • Cartonaşele galbene încasate de mexicani: patru cu Argentina (Araujo, Gutierrez, Herrera, Alvarado), două cu Polonia (Sanchez, Moreno), unul cu Arabia Saudită (Alvarez). 

Criteriile de departajare în grupele de la Cupa Mondială

  • 1. Numărul de puncte acumulate. 
  • 2. Golaveraj (diferenţa între numărul golurilor marcate şi cele primite).
  • 3. Numărul de goluri marcate.
  • 4. Meciul direct.
  • 5. Clasamentul fair-play (calculat în funcţie de numărul de cartonaşe galbene şi roşii încasate).
  • 6. Tragere la sorţi. 

Clasamentul final al grupei C de la Cupa Mondială din Qatar

Afla mai multe despre: mexic poloniapolonia cupa mondialaclasamente cupa mondialaargentinamexic 

viewscnt
Articole similare