Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură grea încasată de Rapid! Decizia FIFA care obligă clubul să plătească o sumă imensă unui fost jucător

Lovitură grea încasată de Rapid! Decizia FIFA care obligă clubul să plătească o sumă imensă unui fost jucător

Rapid

Comentarii

Rapid a primit o lovitură grea: clubul a fost anunţat că a va avea de plătit o sumă astronomică lui Julio Cesar, fost jucător în Giuleşti în perioada 2008 - 2009, în urma unor nereguli care au avut loc în altă eră.

Problemele financiare sunt un lucru la ordinea zilei în fotbalul românesc, oricât de atipic ar putea părea pentru un fan german, englez sau iberic.

În actuala stagiune, două echipe din Liga 1 au făcut act de prezenţă o parte semnificativă din sezon din pricina situaţiilor dezastruoase de la club, Gaz Metan şi Academica Clinceni.

CFR Cluj, campioana României are mari probleme financiare, Dinamo şi Hermannstadt, proaspăt promovată, sunt în insolvenţă, iar nici Petrolul, câştigătoarea Ligii 2, nu o duce mult mai bine.

Formaţia prahoveană a fost ”abandonată” de sponsorul său prinicpal, Veolia, pe parcursul sezonului şi speră că va găsi investitori odată cu revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc.

Acestor formaţii li s-ar putea alătura şi Rapid, care, conform Prosport, se confruntă cu datorii de nu mai puţin de patru milioane de euro.

Datoria cea mai ”presantă” dintre acestea este către Julio Cesar, brazilianul care a jucat 17 meciuri în Giuleşti în perioada 2008-2009.

Decizia FIFA care o obligă pe Rapid să plătească o sumă imensă unui fost jucător

La finalul lunii aprilie, Rapid a primit o notificare din partea FIFA, care informa clubul că trebuie să îi plătească 600.000 de euro lui Cesar.

400.000 dintre aceştia ar fi restanţele sale salariale, în timp ce încă 200.000 ar fi penalităţile decise de forul conducător.

În cazul în care nu îşi achită datoria, clubul giuleştean ar putea risca interdiciţii la transferuri sau chiar depunctări.

În ciuda faptului că echipa s-a desfiinţat şi a renăscut sub o nouă conducere, Rapid încă are de suferit din pricina managementului financiar dezastruos din perioada George Copos.

Ajuns acum la 42 de ani, Julio Cesar s-a retras din activitate în 2018 şi a mai evoluat pentru Fluminense, Lokomotiv Moscova, CF Estrela, Gil Vicente, AEK Atena, Rapid, Gaziantepspor, Figueirense, Coritiba, Mirassol, FC Goa şi Madureira.

La primul sezon după revenirea în Liga 1, Rapid a reuşit să încheie pe locul nouă, al treilea din play-out.

Afla mai multe despre: julio cesar 

viewscnt
Articole similare