Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mai mulţi fotbalişti străini din România l-au sunat pe agentul Bogdan Apostu! Ce i-au transmis după ce au văzut schimbarea istorică din sport: "Cine suportă daunele astea?" | EXCLUSIV

Mai mulţi fotbalişti străini din România l-au sunat pe agentul Bogdan Apostu! Ce i-au transmis după ce au văzut schimbarea istorică din sport: "Cine suportă daunele astea?" | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Anumiţi fotbalişti străini din România s-au alarmat, după ce echipele au fost puse în faţa unei provocări privind lotul de jucători.

Reacţii dinspre fotbaliştii străini din România după legea MS

  • Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, în teren, din totalul de sportivi participanţi, la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.
  • Obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023, a precizat ministerul.

Legea a fost publicată în Monitorul Oficial, iar entităţile sportive sunt nevoite să se pregătească pentru schimbarea impusă de Ministerul Sportului. 

Cu lumea fotbalului împărţită în două, fotbaliştii străini au început să fie îngrijoraţi pentru siguranţa locului de muncă. 

Pentru Orange Sport, agentul Bogdan Apostu a recunoscut că a primit mesaje din partea mai multor jucători, care au văzut ce se pregăteşte în sportul românesc. Impresarul a susţinut că perioada de tranziţie trebuia să fie de cel puţin un an, înainte ca legea să fie anunţată în Monitorul Oficial. 

"Există o anumită îngrijorare în rândul unor străini. Mi-au trimis mesaje cu articolele din presă, dar cunoscând regulamentele internaţionale, eu nu cred că poate fi aplicată azi în fotbalul românesc. Aş vrea să ne explice ministrul Sportului. Cine suportă daunele astea? Vă dau un exemplu, CFR Cluj. Dacă renunţă la şase străini, în trei ani au contracte de trei milioane de euro. Cine suportă salariile astea?

Cred că ar fi trebuit un timp de implementare a legii, cu cel puţin un an înainte, ca echipele să-şi facă o strategie. Chiar ăsta e trendul în România, să aduci străini. 

La UTA sigur sunt peste 60% străini. De ce să pui cluburile în faţa faptului împlinit, când le puteai înştiinţa?

Echipele din Liga 1 sunt deja restricţionate şi respectă suficiente reguli privind străinii. Numărul românilor deja creşte de la an la an sau la doi ani. Dacă mai pui şi chestia asta...", a declarat impresarul Bogdan Apostu pentru Orange Sport. 

  • Află cele mai importante informaţii ale zilei în ştirile Orange Sport 1, de la 8.30, 10.00, 12.30, 17.30 şi după ultima emisiune a serii.

Afla mai multe despre: bogdan apostu 

viewscnt
Articole similare