Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mavericks - Celtics 99-106. Boston, 3-0 la general în Finala NBA, după ce a câştigat şi în Dallas. Doncic, eliminat. ”Magicianul” Irving, răpus de Tatum şi Brown

Mavericks - Celtics 99-106. Boston, 3-0 la general în Finala NBA, după ce a câştigat şi în Dallas. Doncic, eliminat. ”Magicianul” Irving, răpus de Tatum şi Brown

NBA

Comentarii

Finala NBA s-a mutat la Dallas, dar nici aşa Mavericks nu a reuşit să câştige un meci în disputa cu Boston Celtics. Doncic a făcut o eroare uriaşă care i-a costat pe texani victoria, chiar dacă Irving a avut cea mai bună prestaţie personală în această serie.

Primul meci al Finalei NBA 2024 în Dallas, tot victorie pentru Boston

Dallas Mavericks a fost învinsă de Boston Celtics, scor 99-106, în meciul al treilea al Finalei NBA. Esticii conduc seria cu 3-0 la general.

Celtics a rezistat unei reveniri de la 21 de puncte avantaj la unul singur în sfertul patru şi este acum la o victorie de titlul cu numărul 18, ceea ce ar retransforma-o în cea mai titrată echipă din istorie. 

Jason Tatum, cu 31 de puncte, şi Jaylen Brown - cu 30 - au fost principalii marcatori pentru Boston, Brown având 24 în repriza a doua. 

Misiunea celor de la Dallas a fost îngreunată serios şi de eroarea uriaşă a lui Luka Doncic. Slovenul a terminat cu 27 de puncte, dar a fost eliminat cu şase greşeli personale pentru prima oara în carieră într-un meci din playoff. 

În schimb, la gazde a strălucit celălalt star al echipei, Kyrie Irving. Cel supranumit ”Uncle Drew” a strâns 35 de puncte, mai mult decât în primele două meciuri combinate. Chiar şi aşa, tot nu a fost suficient, Dallas suferind un eşec şi după mutarea seriei în Texas.

Meciul al patrulea din Finala NBA 2024, posibil să fie şi ultimul din acest sezon, Dallas Mavericks - Boston Celtics este programat pe 15 iunie, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, de la ora 03:30, în direct şi în exclusivitate pe Orange Sport 1.

Jerry ”The Logo” West, omagiat înaintea meciului 3 din finala NBA

Înainte de meci s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Jerry West, care s-a stins din viaţă în ziua jocului, la 86 ani. West rămâne singurul MVP din Finala NBA venit de la echipa învinsă, cu Lakers, în 1969. După silueta lui este făcut celebrul logo al NBA. 

Totodată, în afară de cariera imensă de jucător a fost unul dintre cei mai buni conducători de club după retragerea din activitate, fiind “responsabil” de creearea “Showtime Lakers” în anii ‘80 cu Magic Johnson si Kareem Abdul-Jabbar şi aducerea lui Shaquille O’Neal şi Kobe Bryant tot la LA Lakers, la finalul anilor 90.

Dar tot el a fost omul cheie atât şi în draftarea lui Klay Thompson si Draymond Green la Warriors, cât şi în aducerea lui Kevin Durant la Golden State, precum şi transferul la Clippers în aceeaşi perioadă a lui Kawhi Leonard şi Paul George.

Afla mai multe despre: nbadallas bostondallas mavericksboston celticsfinala nbaluka doncickyrie irvingjason tatumjalen brown 

viewscnt
Articole similare