You are here:

Nadal nu va participa la Wimbledon. Motivul pentru care legendarul spaniol a luat această decizie

Nadal nu va participa la Wimbledon. Motivul pentru care legendarul spaniol a luat această decizie

Tenis

Comentarii

Rafael Nadal (38 de ani) va lipsi de la Wimbledon pentru a se putea pregăti pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Motivul absenţei lui Rafael Nadal de la Wimbledon are legătură şi cu Carlos Alcaraz

Rafael Nadal va lipsi de la Wimbledon în luna următoare pentru a se pregăti pentru Jocurile Olimpice de la Paris, turneu care se va desfăşura pe terenurile de zgură de la Roland Garros, a anunţat joi, 13 iunie, spaniolul, potrivit Reuters.

Nadal, campion de 14 ori la Roland Garros, a fost departe de cea mai bună formă a sa după ce a revenit după accidentări şi a părăsit French Open în primul tur în acest an, pierzând în trei seturi în faţa lui Alexander Zverev, care a terminat pe locul al doilea.

Jucătorul în vârstă de 38 de ani a ratat aproape tot sezonul 2023 din cauza unei probleme la şold, iar revenirea sa de la începutul acestui an a fost îngreunată de o ruptură musculară, înainte ca mici neplăceri să-i afecteze pregătirea pentru turneul major de pe zgură.

"În timpul conferinţei de presă de după meciul de la Roland Garros am fost întrebat despre calendarul meu de vară şi de atunci m-am antrenat pe zgură. Ieri s-a anunţat că voi juca la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, ultima mea Olimpiadă", a declarat Nadal.

"Cu acest obiectiv, credem că pentru corpul meu cel mai bine este să nu schimb suprafaţa şi să continui să joc pe zgură până atunci. Din acest motiv, voi lipsi de la Wimbledon în acest an".

Rafael Nadal, care a câştigat o medalie olimpică de aur la simplu în 2008 şi una la dublu în 2016, va face echipă cu proaspătul campion de la Roland Garros, Carlos Alcaraz, pentru a juca la dublu la Jocurile Olimpice.

Dublu campion la Wimbledon, Nadal a declarat că îşi va continua pregătirile pentru Jocurile Olimpice jucând la turneul ATP 250 pe zgură de la Bastad, Suedia, care se va disputa începând cu 15 iulie.

Jocurile Olimpice de la Paris se vor desfăşura între 26 iulie şi 11 august 2024.

Afla mai multe despre: rafael nadalwimbledontenisjocurile olimpicegrand slam 

viewscnt
Articole similare