Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Max Verstappen s-a impus în Australia într-o cursă cu adevărat nebună. Accidente, abandonuri şi trei steaguri roşii la Melbourne. Cine a completat podiumul

Max Verstappen s-a impus în Australia într-o cursă cu adevărat nebună. Accidente, abandonuri şi trei steaguri roşii la Melbourne. Cine a completat podiumul

Formula 1

Comentarii

Pilotul olandez Max Vertappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al Australiei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Cursa de la Melbourne a fost marcată de abandonuri, incidente şi controverse.

Verstappen a fost urmat de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) şi de spaniolul Fernando Alonso (Aston Martin).

Olandezul a obţinut al doilea succes în acest an, iar aceasta a fost 350-a cursă pentru echipa Red Bull în Formula 1.

Carlos Sainz de la Ferrari a încheiat pe locul 6, dar a primit o penalizare de cinci secunde şi în cele din urmă s-a clasat pe 12.

Încă din turul 3, Safety-Car-ul a intrat pe pistă, după ce Charles Leclerc de la Ferrari l-a atacat pe Lance Stroll din exterior, dar l-a atins şi a ajuns în groapa de pietriş. Pilotul monegasc a abandonat.

A doua intervenţie a maşinii de securitate a avut loc în turul 7, după ce francezul Alex Albon a avut un accident, fiind nevoie de intervenţia macaralei pentru a evacua monopostul Williams de pe pistă.

La finalul turului 17, motorul monopostului Mercedes pilotat de George Russell a luat foc, iar britanicul a fost constrâns să abandoneze.

În turul 54, monopostul danezului Kevin Magnussen de la Haas a rămas fără pneul din dreapta faţă, iar acesta a fost nevoit să abandoneze.

În turul 57, a apărut din nou drapelul roşu, după un acroşaj între monoposturile lui Fernando Alonso (Aston Martin) şi Carlos Sanz (Ferrari). Monoposturile Alpine, pilotate de Esteban Ocon şi Pierre Gasly, au ajuns în parapete.

Carlos Sainz a primit o penalizare de cinci secunde pentru incidentul cu Alonso. După ce a aflat vestea penalizării, Sainz i-a transmis inginerului de la Ferrari: "Nu, nu se poate. Este inacceptabil. Trebuie să aştepte până cursa este încheiată şi discută cu mine. Te rog, te rog, te rog, spune-le să aştepte şi să discute cu mine".

În cele din urmă, cursa s-a reluat cu 12 monoposturi şi cu ordinea stabilită înainte de drapelul roşu şi în spatele maşinii de securitate.

Următoarea cursă va avea loc la finalul lunii aprilie, în Azerbaidjan.

Afla mai multe despre: formula 1 

viewscnt
Articole similare