Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Merita UTA penalty în prelungiri cu Universitatea Craiova? Păreri împărţite la faza controversată şi decizia unui fost arbitru: "De atins, îl atinge. E în zona gri" | VIDEO

Merita UTA penalty în prelungiri cu Universitatea Craiova? Păreri împărţite la faza controversată şi decizia unui fost arbitru: "De atins, îl atinge. E în zona gri" | VIDEO
Comentarii

Experţii Orange Sport, Constantin Zotta şi Mihai Stoica, au dezbătut faza controversată la care antrenorul de la UTA, Laszlo Balint, a cerut penalty în meciul cu Universitatea Craiova.

Fază controversată în prelungirile meciului, la 2-1 pentru Universitatea Craiova cu UTA

Universitatea Craiova a învins vineri, pe teren propriu, scor 2-1, formaţia UTA Arad, după un meci în care gazdele au revenit de la 0-1. UTA a deschis scorul în minutul 39, prin Batha, cu o lovitură de cap. Craiova a egalat în minutul 52, dintr-un şut al lui Markovic, deviat de Erico da Silva, iar Koljic a marcat pentru 2-1 în minutul 65.

Imediat după meciul de pe "Ion Oblemenco", Laszlo Balint a cerut explicaţii pentru decizia centralului Cătălin Popa, din minutul 90+2. Antrenorul a considerat că s-ar fi impus lovitură de pedeapsă pentru UTA la duelul dintre portarul Universităţii Craiova, Laurenţiu Popescu, atacantul de la UTA, Patrick Paşcalău. 

Pe imagini se vede cum degringolada din careul Universităţii l-a forţat pe portarul gazdelor să iasă hazardat şi să întindă mâna printre picioarele atacantului de la UTA, iar faza a generat păreri împărţite privind acordarea penalty-ului. 

"Cu mâna stângă să zici că poate-l atinge în zona genunchiului, dar nu e clar. E greu să dai ceva care ţi se pare. Eu zic că nu e penalty, nu văd să-i provoace căderea cu acea mână. Ce e cam greu de explicat e de ce nu s-a dus să vadă, că a vorbit cu VAR-ul la telefon. E în cădere ăsta (n.r. - jucătorul de la UTA) înainte de a-l atinge. Eu nu văd că-l atinge. Nu poţi da penalty la o fază neclară. Mâna e între picioare, nu văd că-l atinge", a declarat expertul Orange Sport, Mihai Stoica

Fostul arbitru, Constantin Zotta, a comentat momentul din prelungirile meciului Universitatea Craiova - UTA 2-1. 

"De atins, îl atinge. Portarul încearcă să se ducă cu mâna dreaptă spre minge, iar mâna stângă o duce sus, la nivelul pulpei, şi îi blochează trecerea atacantului. E o fază în zona gri, dar din ce văd înclin spre a zice că-l împiedică. Nu-mi dau seama dacă atacantul pleacă în cădere sau vreau să se ducă spre minge. Însă, ce mi se pare incorect aici... Popa ar fi fost corect să meargă să revadă faza cu VAR", a spus expertul Orange Sport. 

Craiova se află pe locul al patrulea în clasament, cu 54 de puncte, la egalitate cu FCSB, iar UTA e pe 14, cu 27 de puncte.

Afla mai multe despre: universitatea craiova utautauniversitatea craiova 

viewscnt
Articole similare