Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Penalty mai clar decat ăsta nu poate fi”. Laszlo Balint, un car de nervi după Universitatea Craiova - UTA Arad 2-1: ”Suntem blamaţi pentru chestia asta”

”Penalty mai clar decat ăsta nu poate fi”. Laszlo Balint, un car de nervi după Universitatea Craiova - UTA Arad 2-1: ”Suntem blamaţi pentru chestia asta”

UTA

Comentarii

Laszlo Balint a tras concluziile după eşecul suferit de UTA Arad pe terenul celor de la Universitatea Craiova. Chiar dacă echipa sa a condus la pauză, totul s-a năruit în partea secundă, pentru ca la final arădenii să plece cu mâna goală din Bănie.

UTA Arad a pierdut contra formaţiei Universitatea Craiova, în deplasare, scor 1-2, după un meci în care gazdele au revenit de la 0-1.

În al doilea meci al etapei a 30-a, ultima din sezonul regular, arădenii au cerut penalty la Craiova, în minutul 18, după ce balonul şutat de Postolachi l-a atins în mână pe Screciu. După consultarea VAR, arbitrul Cătălin Popa nu a acordat nimic.

UTA a deschis scorul în minutul 39, prin Batha, cu o lovitură de cap. Craiova a egalat în minutul 52, dintr-un şut al lui Markovic, deviat de Erico da Silva, iar Koljic a marcat pentru 2-1 în minutul 65.

În minutul 86, arădenii au trecut pe lângă gol la o ocazie importantă a lui Otele – lovitură de cap respinsă de Laurenţiu Popescu în transversală, iar Rivaldinho a respins de pe linia porţii.

Laszlo Balint, nervos după Universitatea Craiova - UTA Arad 2-1. Concluziile antrenorului de 43 de ani

La finalul meciului, Laszlo Balint a fost din nou extrem de supărat cu privire la maniera de arbitraj, considerând că UTA Arad merita un penalty pe final.

Faza luată la ochi de antrenor a avut loc în prelungirile partidei. UTA a cerut un penalty pentru un presupus fault al portarului Laurenţiu Popescu asupra lui Patrick Păşcălău. Faza a fost verificată în camera VAR, dar jocul a continuat.

Tehnicianul arădenilor a subliniat faptul că este deja a doua deplasare la rând când UTA este dezavantajată de arbitraj, după meciul cu scandal contra campioanei CFR Cluj.

”E supărător. Am avut avantaj pe tabelă, am fost egalaţi foarte repede şi dintr-o naivitate foarte mare. Este a doua deplasare consecutivă când simţim că putem mai mult şi plecăm fără nici un punct.

Am avut penalty în ultimul minut, am vorbit cu jucătorul care spune că a fost ţinut de picior de către portar. El era cu spatele, nu avea cum să ştie ce se întâmplă acolo, dacă nu ar fi simţit că este ţinut.

Dacă ăsta nu este penalty, atunci trebuie să schimbăm regulile. Penalty mai clar decat ăsta nu cred că poate fi. Ce s-a întâmplat astăzi este o nedreptate, dacă e penalty, dă penaltu!

Dacă este ceva evident, trebuie dat, ori pentru noi, ori pentru Craiova. Dacă portarul sare pe piciorul copilului, înseamnă că e penalty. Şi jucătorul are 17 ani, el nu o să simuleze niciodată la 17 ani.

Probabil că lumea ne-a luat la ochi că jucăm agresiv, că suntem o echipă agresivă, dar eu îmi învăţ jucătorii să joace balonul, să atace, pentru că avem cea mai scăzută medie a timpului efectiv de joc din Europa.

Dacă vrem să progresăm trebuie să schimbăm ceva, dar dacă ni se spune că jucăm prea agresiv şi nu trebuie să mai jucăm aşa, asta e, o să ne conformăm.

(n.r. UTA intră cu 14 puncte în play-out) E puţin, dar nu e vreo tragedie. Fiecare meci contează. Pentru noi, play-out-ul se joacă ori la bal, ori la spital”, a declarat Balint, după meci.

În urma acestui eşec, UTA rămâne pe locul 14, cu 27 de puncte, astfel că va intra în play-out cu 14 puncte, după înjumătăţire.

Afla mai multe despre: laszlo balintuta aradcraiova 

viewscnt
Articole similare