Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Mi-am prezentat demisia”. Stoichiţă, la un pas de o decizie drastică: ”Toată lumea a rămas surprinsă. Burleanu mi-a zis că nu acceptă”

”Mi-am prezentat demisia”. Stoichiţă, la un pas de o decizie drastică: ”Toată lumea a rămas surprinsă. Burleanu mi-a zis că nu acceptă”

Echipa națională

Comentarii

Directorul tehnic din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mihai Stoichiţă (69 de ani), a mărturisit care a fost momentul în care s-a gândit serios să renunţe la postul său de la Casa Fotbalului.

Naţionala României a reuşit să se califice la EURO 2024. Precedentul turneu final de campionat european unde a fost prezentă şi reprezentativa tricoloră a fost 2016.

România a încheiat preliminariile pe primul loc, fără eşec, deasupra Elveţiei şi a Israelului, dar naţionala lui Edi Iordănescu a fost nevoită să treacă prin multe pentru a reuşi această performanţă.

”Burleanu mi-a zis că nu acceptă, dar eu asta am simţit că trebuie să fac”

Iar cel mai mult a simţit presiunea directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, cel care a dezvăluit că, înaintea meciului cu Israel, din Ungaria, şi-ar fi dat demisia dacă România nu s-ar fi calificat la EURO 2024.

"Obiectivitatea celor care-i înconjoară şi faptul că trebuie să fii un stimul pozitiv pentru ei tot timpul te obligă să ai o astfel de atitudine.

Eu nu renunţ niciodată la luptă, dar s-ar putea să fiu înfrânt, ăsta e jocul. Eu cred că atunci (n.r. după meciul cu Belarus), mai multă încredere am avut în calificare şi am susţinut-o până la capăt.

Un element pe care-l ştiu doar cei din Federaţie, o spun în premieră acum, eu mi-am prezentat demisia înainte de meciul cu Israel, în caz că nu ne calificăm. Meciul de la Felcsut. Am zis că misiunea mea se încheie pentru că mi se pare că este un eşec al zonei mele, zona tehnică.

Toată lumea a rămas surprinsă. Burleanu mi-a zis că în niciun caz nu acceptă, dar eu asta am simţit că trebuie să fac şi asta făceam, nu antrenează Burleanu, Vişan sau Bodescu, eu răspund direct de rezultatele echipelor naţionale ale României", a declarat Stoichiţă, potrivit Prosport.

Când şi unde joacă România la EURO

Naţionala României va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al grupei E:

  • 17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)
  • 21 iunie: Slovacia – Play-off B (Dusseldorf, 16:00)
  • 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)
  • 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00), Play-off B – Belgia (Stuttgart, 19:00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune 4 locuri trei din toate cele 6 grupe EURO 2024.

Afla mai multe despre: mihai stoichitafrfromaniaechipa nationalaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare