You are here:

Mircea Lucescu a avut curajul s-o spună în conferinţa de presă, după tensiunea din Kosovo! "E şi vina noastră. I-am provocat acasă"

Mircea Lucescu a avut curajul s-o spună în conferinţa de presă, după tensiunea din Kosovo! "E şi vina noastră. I-am provocat acasă"
Comentarii

Selecţionerul României, Mircea Lucescu, şi-a spus punctul de vedere, în mijlocul tensiunilor de la Priştina. El consideră că provocări au existat de ambele părţi, cu mult înainte de meciul de aseară, din Liga Naţiunilor.

"I-am provocat acasă şi nu avea rost". Mircea Lucescu a intervenit, după Kosovo - România

România a învins din nou Kosovo, de această dată în Liga Naţiunilor, scor 3-0. La Priştina, imnul României a fost fluierat, iar tricolorii au fost ţintiţi cu sticle

Mircea Lucescu a transmis că jucătorii au fost avertizaţi că astfel de momente vor exista, în ţara care nu este recunoscută oficial de România. 

"Il Luce" a adus aminte de România - Kosovo, 2-0, jucat pe 12 septembrie 2023, în preliminariile EURO 2024. Atunci, meciul a fost întrerupt aproximativ o oră, iar în peluză a apărut un banner cu "Kosovo e Serbia"

De asemenea, în urmă cu câteva zile, meciul feminin jucat la Ovidiu, între Farul Constanţa şi adversara din Kosovo, KFF Mitrovica, a fost întrerupt, după ce steagul Serbiei a fost afişat în tribună. 

Mircea Lucescu: "Le-am spus că vor fi provocaţi"

"Să ne înţelegem că e şi vina noastră, pentru că am făcut nişte provocări, acasă, care nu-şi aveau rostul. Provocările care se fac acasă se răsfrâng asupra echipei şi asupra imnului României. Din punctul ăsta de vedere aş vrea ca oamenii noştri să se apropie de fotbal şi de fenomen într-un alt mod de a se comporta, cu un respect pentru oamenii de pe teren, cu un respect pentru absolut toată ţara până la urmă. 

Un grup de 10 care fluieră, că aşa li se pare lor, trebuie să ştie că există pe urmă... Că toate astea se răsfrâng asupra...

Ştiam că va fi aşa, ne-am pregătit pentru asta. Am încercat şi i-am avertizat că ultimele minute nu se joacă cu tehnica, nici cu fizicul, ci cu inteligenţa. Din păcate am căzut în capcana lor a provocărilor şi am luat cartonaş şi putem plăti pentru toate astea. 

Le-am spus că vor fi provocaţi şi le-am spus să nu răspundă în vreun fel. Jucătorii se aşteptau la provocări, ştiau că se va întâmpla. Noi ne comportăm aşa cum trebuie să ne comportăm, reprezentăm România şi trebuie să fim demni. Aşa s-a întâmplat, au fost demni şi au ţinut mâna pe inimă, demni reprezentanţi ai ţării în aceste condiţii dificile. Noi eram pregătiţi pentru a juca şi a câştiga acest meci", a declarat Mircea Lucescu, în conferinţa de presă după Kosovo - România 0-3, în Liga Naţiunilor. 

Afla mai multe despre: mircea lucescukosovo romaniamircea lucescu romania 

viewscnt
Articole similare