Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mişcare neaşteptată. Rusia vrea să-şi depună candidatura pentru a găzdui EURO 2028 şi EURO 2032

Mişcare neaşteptată. Rusia vrea să-şi depună candidatura pentru a găzdui EURO 2028 şi EURO 2032
Comentarii

Rusia face o mişcare neaşteptată în contextul invaziei din Ucraina şi vrea să-şi depună candidatura pentru a găzdui EURO 2028 şi EURO 2032.

Rusia vrea să-şi depună candidatura pentru a găzdui EURO 2028 şi EURO 2032

Rusia vrea să organizeze EURO 2028 şi EURO 2032, astfel că intentionează să-şi depună candidatura pentru a fi gazda turneelor finale organizate de UEFA.

Jurnalistul Martyn Ziegler de la The Times a anunţat, miercuri, planurile ruşilor în ceea ce priveşte acest aspect. În contextul invaziei din Ucraina, Vladimir Putin şi Rusia pregătesc o mişcare neaşteptată, mai ales în contextul în care echipele şi sportivii din Rusia au primit "interzis" în Europa.

Rusia a mai fost gazda Cupei Mondiale din 2018, câştigate de Franţa la Moscova, scor 4-1 într-o finală cu Croaţia.

Rusia vrea să organizeze turneele finale din 2028 şi 2032, dar a primit "interzis" în Europa

Pe 24 februarie, Vladimir Putin a declanşat un atac armat pe teritoriul Ucrainei. Ca urmare, mai mult decizii au fost luate împotriva Rusiei, la nivel economic, dar şi sportiv.

FIFA a decis eliminarea Rusiei de la Cupa Mondială din Qatar, din iarna lui 2022. Mai mult, echipele ruseşti au primit "interis" în Europa League şi Liga Campionilor, iar sportivilor ruşi nu le mai este permis să evolueze sub steagul Rusiei. Ruşii îşi caută dreptatea la TAS, dar în prezent decizia nu le este favorabilă.

Totuşi, şi în sport au existat şicane din partea ruşilor pentru ucraineni şi pentru întreaga Europa.

Roman Abramovich, patronul rus de la Chelsea, a primit "interzis" pe teritoriul Marii Britanii în urma legăturilor pe care le are cu Vladimir Putin, preşedintele de la Kremlin. Ca atare, Abramovich a fost nevoit să scoată Chelsea la vânzare, iar clubul de pe Stamford Bridge se află într-o situaţie incertă.

Afla mai multe despre: rusiacandidaturaeuro 2028euro 2032turnee finale 

viewscnt
Articole similare