Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Moldova speră şi ea la calificarea la EURO 2024, alături de naţionala României. Mihai Stoica: ”Pe mine mă surprinde. E în cărţi” | EXCLUSIV

Moldova speră şi ea la calificarea la EURO 2024, alături de naţionala României. Mihai Stoica: ”Pe mine mă surprinde. E în cărţi” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Naţionala României are şanse mari să se califice la un nou turneu final de Campionat European, după ediţiile din 2008 şi 2016. Dar şi alte naţionale considerate ”mici” sunt în faţa unor performanţe uriaşe, iar Republica Moldova este una dintre ele.

UPDATE | În cele din urmă, meciul dintre Polonia şi Moldova s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Nicolaescu a deschis scorul pentru moldoveni, în minutul 26, iar polonezii au egalat după pauză, prin Swiderski (53).

Situaţia din acest moment în Grupa E preliminară este următoarea:

  • 1. Albania, 6 meciuri, 13 puncte
  • 2. Cehia, 6 meciuri, 11 puncte
  • 3. Polonia, 7 meciuri, 10 puncte
  • 4. Moldova, 6 meciuri, 9 puncte
  • 5. Insulele Feroe, 7 meciuri, 1 punct

Naţionala României joacă în acest moment contra reprezentativei din Andorra şi poate încheia ziua pe primul loc în grupa I de calificare la EURO 2024.

Cu puţin timp mai devreme, Belarus a produs surpriza zilei în preliminariile pentru turneul final de Campionat European de la anul.

După ce a remizat la Budapesta cu România (0-0), Belarus a fost extrem de aproape de a câştiga deplasarea din Elveţia, liderul grupei.

A fost condusă la pauză, dar a revenit în repriza a doua asigurându-şi un avantaj de 3-1. Totuşi, elveţienii au marcat pe final, în minutele 89 şi 90, astfel că partida s-a încheiat cu scorul de 3-3.

Deşi a evitat o ruşine istorică, Elveţia nu a reuşit să învingă pe teren propriu una dintre cele mai slab cotate naţionale europene şi poate pierde inclusiv ”şefia” grupei din care face parte şi România.

Naţionala Moldovei, marea surpriză a preliminariilor EURO 2024? ”E în cărţi”

Dar rezultatul scos de Belarus în Elveţia nu este o surpriză singulară în aceste preliminarii. Şi alte echipe naţionale au reuşit rezultate incredibile, chiar cu repetiţie.

Una dintre ele este inclusiv Republica Moldova, pe care Mihai Stoica a dat-o drept exemplu. Vecinii de peste Prut au şanse reale la calificarea la EURO 2024, deşi plecau în mod cert ca outsideri într-o grupă din care mai fac parte Albania, Cehia, Polonia şi Insulele Feroe.

Moldova are opt puncte în cinci meciuri şi este pe locul 4 (din 5) în grupa E. În această seară, are un duel important cu Polonia, în deplasare.

În meciul tur, Moldova a produs o surpriză uriaşă, învingând-o pe Polonia, inclusiv cu Lewandowski în teren, scor 3-2. Acest succes este considerat cel mai mare rezultat din istoria naţionalei de peste Prut.

”Pe mine mă surprinde altceva, că sunt echipe mai slab cotate chiar şi decât noi, dar reuşesc rezultate foarte bune. 

Moldova e un exemplu. Moldova e în cărţi în momentul ăsta (n.r. la calificare). Nu are nimic (n.r. jucători). Au jucători care au venit de la noi. Scoţia, la fel, nu exista nici ea înainte”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: echipa nationalaromaniamoldovaeuro 2024mihai stoica 

viewscnt
Articole similare