Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Motivul halucinant pentru care Laszlo Boloni a primit interzis la naţională: ”Puţină lume ştie” | EXCLUSIV

Motivul halucinant pentru care Laszlo Boloni a primit interzis la naţională: ”Puţină lume ştie” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Andrei Vochin a dezvăluit motivul pentru care Laszlo Boloni a dispărut de la echipa naţională, pe vremea când era jucător.

În urmă cu 40 de ani, Laszlo Boloni era unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti români, jucător de bază pentru FCM Tg. Mureş, iar apoi Steaua, cu care a ridicat Liga Campionilor.

Mijlocaşul central, care a reuşit să însumeze în final 102 apariţii şi 25 de goluri pentru echipa naţională, era nelipsit din primul 11 al României, până la un moment dat.

În calificările pentru Campionatul Mondial din 1982, România a fost repartizată în aceeaşi grupă cu Ungaria, iar Laszlo Boloni a dispărut din lot.

Andrei Vochin a dezvăluit că, din pricina originilor sale maghiare, fostul mijlocaş a fost exclus de şefii din acea vreme pentru partidele cu Ungaria.

Motivul halucinant pentru care Laszlo Boloni a primit interzis la naţională

Boloni nu ne-a lăsat cu ochii în soare (n.r. când şi-a încheiat primul mandat), ne-a lăsat într-o poziţie foarte bună. Era mult după mijlocul campaniei, bătuse Ungaria acasă... ştiu ce înseamnă pentru el meciurile cu Ungaria.

Puţină lume ştie că el, de exemplu, a jucat în echipa naţională de la jumătatea anilor 70'. La un moment dat, brusc, s-a întrerupt apariţia lui la echipa naţională a României.

Eram copil atunci şi nu înţelegeam, presa nu spunea niciodată aşa ceva, dar absenţa de la echipa naţională a României s-a datorat, a fost cauzată de faptul că România a căzut în grupă cu Ungaria şi oamenii de atunci au spus <<nu, că nu avem încredere>>.

Deci acesta a fost un moment greu de suportat pentru un fotbalist de valoarea lui Boloni la momentul acela. După care a fost o presiune imensă la dubla Steaua - Honved, imensă, pe el şi pe Emeric Ienei, pentru că, la fel, autorităţile de atunci îşi puneau mari semne de întrebare asupra corectitudinii evoluţiei lui.

Iar acea victorie de care vorbesc, cu Ungaria, la nivel de echipă naţională, ne limpezea drumul către baraj”, a declarat Andrei Vochin, pentru Telekom Sport.

40 de ani după ce a fost exclus din lotul pentru meciurile cu Ungaria, Laszlo Boloni este aproape de a prelua echipa naţională pentru un al doilea mandat.

Afla mai multe despre: laszlo boloni 

viewscnt
Articole similare